Svjetski motosport — 21 listopada 2018 -

 

www.motori.hr

Dovizioso je na Ducatiju usred Japana osvojio Pole position dok se za sve ostalo može reći da je bilo prilično iznenađujuće, poput Zarcovo drugog i Millerovog trećeg startnog mjesta. Međutim, bilo je za očekivati da će se već nakon uvodnog dijela utrke stvari promijeniti. Spomenimo i to da je Lorenzo zbog ozlijede ruke morao propustiti i utrku u Japanu.

Poveo je Dovizioso ali je Marquez već u drugom krugu stigao iza njega dok su ih u vodećoj grupi pratili Crutchlow, Miller, Rossi, Rins… Kad se očekivalo da će Marquez napasti Dovija, krenuo je Crutch i prošao Marqueza. U slijedećih nekoliko krugova vodeća trojka se odvojila a Marquez je vratio drugo mjesto. Kao i već nekoliko puta do sada, Rossi je nakon prve trećine utrke počeo zaostajati. Ovaj put su ga na pola utrke stigli Ianonne i Rins na Suzukijima što sigurno nije bilo očekivano u Yamahi. Vinales već od početka nije bio posebno dobar a u tom trenutku je bio na desetom mjestu.

11 krugova prije kraja Marquez je prvi put napao i prošao Dovija nakon čega je Talijan odmah i vratio… što su iskoristili Crutch i dva Suzukija koji su im se sasvim približili. Nažalost, Ianonnea je ponijelo malo previše pa je na kočenju pao nakon proklizavanja prednjeg kotača. Uskoro su počeli zaostajati Cruth i Rins koji su vodili borbu za treće mjesto, odnosno točnije bi bilo reći da su se Marquez i Dovi odvojili. Peti je bio Rossi a iza njega je u Japanu odlični Bautista prošao i Zarca nakon Vinalesa i Pedrose.

Zadnja dva kruga Dovi je pratio Marqueza i bio mu je doslovno na repu ali je napravio grešku i pao čime je Marquezu već u Japanu osigurao novi naslov prvaka. Drugi je završio Cruchlow, treći Rins.

Ukupno gledajući, Marquez ove godine nije imao konstantnog protivnika što ne umanjuje njegovu izvrsnu formu. Lorenzo je bljesnuo, Dovi se probudio na kraju prvenstva, Yamahe su zabilježile još jednu promašenu sezonu, Suzukiji su sve bolji ali još daleko od ozbiljnih rezultata. Do kraja prvenstva su ostale još tri utrke u kojima vjerojatno neće biti većih iznenađenja i polako kreću pripreme za slijedeću sezonu u kojoj se nadamo ipak većoj neizvjesnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Povezane novosti

MotoGP – Valencia 2018

MotoGP – Valencia 2018

18 studenoga, 2018
MotoGP – Sepang 2018

MotoGP – Sepang 2018

04 studenoga, 2018
WSBK – Qatar 2018

WSBK – Qatar 2018

27 listopada, 2018
WSBK – Argentina 2018

WSBK – Argentina 2018

13 listopada, 2018
MotoGP – Thailand 2018

MotoGP – Thailand 2018

07 listopada, 2018
MotoGP – Aragon 2018

MotoGP – Aragon 2018

23 rujna, 2018
WSBK – Portimao 2018

WSBK – Portimao 2018

15 rujna, 2018

About Author

mate