MotoGP – Le Mans 2019

Novi Pole Position za Marqueza, 55-i u MotoGPu čime se izjednačio s Rossijem, osvojen je i u Francuskoj po ponovno promjenjivim vremenskim uvjetima tako da su se uz njega u prvi red kvalificirali Petrucci i Miller na Ducatijima. Dovizioso, Rossi i Morbidelli ispunili su drugi startni red.

U nedjelju ujutro je staza bila suha a najbolje vrijeme na Warm up-u ostvario je Quartararo tako da se i u trci očekivao prilično različit rasplet od onoga na kvalifikacijama. Naravno, pod uvjetom da i vrijeme to dozvoli jer utrku dočekala uglavnom suha staza. Klisku podlogu prvo su osjetili Rind i Abraham koji su pali u krugu zagrijavanja.

Iako je bila prilična gužva na startu većinom su svi zadržali svoje pozicije. Marquez je poveo ali ga je prva dva kruga stiskao Miller i na kraju ga je u trećem krugu i prošao. Iza njih je s malom razlikom Dovi stigao Rossija. To je bila četvorka koja se odvojila, iza njih su ostali Petrucci, Epargaro, Lorenzo…

Izvrsna borba za prvo mjesto između Millera i Marqueza dozvolila je da Dovi i Rossi približe. Dovi je kao u najboljim danima izgledao najsigurniji ali to nije bilo dovoljno za dostići drugo mjesto. 

Nakon desetak krugova situacija se smirila, Marquez je držao prvo mjesto, Millera je i dalje napadao Dovi, iza njih je Petrucci prešao Rossija. U trenutku kad je Dovizioso prešao Millera, Marquezova prednost iznosila je 2,8 sekundi.

Osam krugova do kraja Millera je prešao i Petrucci a približavao se i Rossi. Petrucci je u naletu na kratko prešao i Doviziosa, napadao dalje do samog kraja ali nije uspio proći. Slična situacija događala se i iza njih gdje je Rossi pokušavao stići Millera međutim niti on nije uspio.

U kalendaru slijedi “srce” sezone, legendarni Muggello za dva tjedna a nakon toga Barcelona pa Assen.

Prethodni članakVespa days
Sljedeći članakKonceptu Hypermotard 950 prestižna nagrada