MotoGP – Mugello 2016

_gp_3028_1_middle

 

Poput španjolskog Jereza, tako i za utrku u talijanskom Mugellu možemo reći da nosi poseban naboj, pogotovo nakon ponovno ujednačenih rezultata najvećih favorita. O kakvoj se atmosferi radi, najviše govori činjenica da su uoči utrke organizatori zbog sigurnosnih razloga Lorenzu i Marquezu dodijelili osobno osiguranje i otkazali marketinške evente.

Za podgrijavanje atmosfere pobrinuo se i Rossi koji je na kvalifikacijama osvojio Pole position, drugi put ove sezone. Da li su se on i budući timski kolega Vinales međusobno pomagali, teško je reći ali je činjenica da su osvojili prva dva mjesta. Treći se kvalificirao Iannone ispred Marqueza i Lorenza.

Fantastičnim startom Lorenzo je iz drugog reda poveo utrku ispred Rossija, Espargara i Marqueza dok su je druga grupa već na kraju prvog kruga pomalo zaostajala. Koliki je pritisak, vidjelo se na ulasku u drugi krug odnosno na kočenju nakon ciljne gdje se većina vozača prekočila. Među njima i Rossi koji je za trenutak prošao Lorenza ali nije mogao zadržati putanju.

Niti nakon pet krugova Rossi uz najbrži krug nije mogao proći Lorenza a Marquez mu se sve više približavao. Iza njega je s malom razlikom bio sve brži Dovizioso.

Nažalost po Rossija, u desetom krugu mu je otišao motor, isto kao i Lorenzu na warm-upu. Ne sjećamo se kada se dogodilo da na dvije Yamahe eksplodiraju agregati u jednom danu. Tako je 14 krugova do kraja Lorenzu ostalo samo da održava ritam i završi utrku ispred Marqueza i Doviziosa. Iza njih se Iannone nakon lošeg starta vratio na četvrto mjesto ispred Pedrose. Da stvari ne budu dosadne pobrinuo se Marquez koji je svakim krugom skidao nešto razlike i približio se Lorenzu na 0.3. Dovi je još uvijek ostao na pristojnoj udaljenosti i gubio prednost ispred Iannonea.

Veliku borbu vodili su Iannone i Dovi za treće mjesto što je iskoristio Pedrosa i sasvim im se približio. Uskoro Dovi griješi i odlazi široko što koriste Iannone i Pedrosa. Na vrhu i dalje nije bilo promjena, Lorenzo je održavao razmak. Četiri kruga prije kraja Marquez ja napao ali Lorenzo odmah i vratio. Za to vrijeme je Pedrosa isto napao Iannonea i školskim potezom se probio na treće mjesto. Isto za kratko.

Marquez je i dalje napadao, u predzadnjem krugu opet na kratko prošao ali izgleda da je akcija bila ostavljena za sami kraj jer je uslijedio fantastičan zadnji krug s međusobnim pretjecanjima. Izlazak iz zadnjeg zavoja pripao je Marquezu ali je Lorenzo boljim ubrzanjem kroz cilj za nekih 1 metar prošao ispred Marqueza. Treći je završio Iannone, četvrti Pedrosa… Nastavak prvenstva je za dva tjedna u Catalunyi.

Classification-page-001

 

 

 

 

_gp_2664_middle

_gp_9872_0_big

29-andrea-iannone-ita_gp_1283_0_big

 

 

 

 

Prethodni članakNova generacija KTM enduro za 2017
Sljedeći članakPiaggio prodavatelji u Pontederi