MotoGP – nove Michelin gume spremne za 2015

An employee of French tyre maker Micheli

Sukladno najavama da se nakon povlačenja Bridgestone-a Michelin vraća u MotoGP 2016. godine, o čemu smo već pisali ovdje http://www.motori.hr/michelin-se-vraca-u-motogp/  potvrđeno je da su nove gume spremne, ali će vozači morati pričekati zimske treninge tako da će ih prvi puta moći isprobati u Sepangu početkom slijedeće godine. Tako će Michelinovi tehničari u suradnji s vozačima imati dosta vremena za prikupljanje bitnih informacija za razvoj i poboljšanje novih guma, ponovno u 17″ jer prema pravilniku 16,5″ kao i u Superbike-u, odlaze u prošlost.

 

4

Tradicionalna dva testa u Sepangu održatio će se na način da će oba produljiti za po jedan dan odnosno umjesto tri dana koja su predviđena za standardne testove vozača i timova, voziti će se i četvrti dan koji će potpunosti biti posvećen novim Michelinovim gumama. Međutim, na prvom treningu koji je na rasporedu od 4-7.02.15., samo će test vozači smjeti probati nove gume dok će drugi trening, od 23-26.02.15., biti prva prilika u kojoj će i MotoGP vozači imati prvi kontakt s novim Michelinovim gumama.

Slijedeći test koji će se voziti u Losailu od 6-9.03.15. odnosno 13-16.03.15., ponovno će uključivati po jedan dan za test guma ali ovaj puta sključivo za testne vozače.

 

1

Prethodni članakMotoGP – San Marino
Sljedeći članakBautista i Aprilija u MotoGP-u