Sport — 10 ožujka 2019 -

Konačno je počela nova MotoGP sezona, tradicionalno noćnom utrkom u Qataru. Veliki broj novih mladih vozača donio je sa sobom iznenađenja iako su na treninzima i kvalifikacijama prva mjesta ostala u posjedu stare garde tako da su iz prvog reda startali Vinales, Dovizioso i Marquez.

Uoči starta kruga zagrijavanja Quartararu se ugasio motor i morao je startati iz boxa. Šteta, s obzirom da je imao peto startno mjesto a u prvom dijelu utrke vozio je najbrže krugove.

Nakon početne gužve formirala se kolona od devet vozača koja se držala skupa veći dio utrke čuvajući gume za sami kraj. Vodio je Dovizioso uz povremene napada Rinsa i Marqueza ali je borba počela tek ulaskom u zadnjih desetak krugova kada se ista vodeća trojka našla na udaru Petruccija i Cruthlowa a odmah iza njih bili su Mir, Vinales i Rossi.

Prve napade u završnici zabilježio je Rossi prešavši Vinalesa i Mira, nešto kasnije i Petruccija ali nitko od vodeće grupe nije mogao ostvariti ozbiljniju prednost. U predzadnjem krugu Dovi je pogriješio i pustio Marqueza u vodstvo no na ciljnoj je vrati u zadnjem krugu. Marquez je, standardno, pokupao još dva puta ali Dovizioso nije dozvolio te je upisao prvu pobjedu u ovoj sezoni. Dvoboj gotovo identičan prošlogodišnjim između Dovija i Marqueza. Crutchlow se također uspio obraniti od Rinsa u zadnjim metrima a gotovo na kotaču bio im je Rossi koji je platio danak lošem kvalifikacijskom vremenu. Petim mjestom vjerujemo da može biti zadovoljan.

To se sigurno ne može reći za reći za Petruccija koji je završio utrku šesti i Vinalesa na sedmo mjestu. Bili su izvrsni na treninzima ali u utrci je očigledno bilo problema. Razloga za nezadovoljstvo ima i Lorenzo koji je nakon dva pada na treninzima cijelu utrku prove među najsporijim vozačima.

Prvenstvo se nastavlja za tri tjedna utrkom u Argentini.

motori.hr

Share

Povezane novosti

MotoGP – Austria 2019

MotoGP – Austria 2019

kolovoz 11, 2019
MotoGP – Brno 2019

MotoGP – Brno 2019

kolovoz 04, 2019
WSBK – Donington 2019

WSBK – Donington 2019

srpanj 06, 2019
MotoGP – Assen 2019

MotoGP – Assen 2019

lipanj 30, 2019
WSBK – Misano 2019

WSBK – Misano 2019

lipanj 22, 2019
WSBK – Jerez 2019

WSBK – Jerez 2019

lipanj 08, 2019

About Author

mate