MotoGP – Sachsenring 2016

Nove asimetrične gume, novi setting i stara komplicirana staza u njemačkom Sachsenringu donijeli su mnoga iznenađenja, prvo na slobodnim treninzima a kasnije na kvalifikacijama a niti nedjeljni warm up mnogi nisu završili na kotačima. Brojni padovi i vrlo teški zavoj br. 11 diktirali su poredak. Marquez je u početku lutao na trenizima ali se pribrao do kvalifikacija i osvojio prvo mjesto s gotovo pola sekunde prednosti ispred Barbere koji je na satelitskm Ducatiju odvozio svoje najbolje kvalifikacije u karijeri. Treći je bio Rossi. Posebno je zanimljiv bio nastup Lorenza koji nije našao mir a to za njega obično znači katastrofalan vikend. Nekoliko padova, točnije dva, ostavili su traga pa je u Q2 uslijedio i treći to već u prvom zavoju čime je ostvario tek jedanaesto startno mjesto, odmah iza isto tako ne baš dobrog Pedrose. Ne dobrog na kvalifikacijama ali zato najboljeg na warm up-u.

Na startu utrke ponovno je počela kiša iako su se nešto ranije čak i oblaci djelomično razišli ali je staza bila potpuno mokra. Utrku je poveo Rossi  ispred Dovija a iza njih su se tukli Marquez i Petrucci. Barbera je bio peti. Odmah iza Miller i Iannonea.

U trećem krugu Rossija prolaze Dovi i Petrucci a Petrucci odmah kreće u napadna Dovija te krug kasnije prelazi u vodstvo. Najbrži krug od 1.35.2 bilježio je Dovizioso. Tada se i grupa od vodeće trojke počela odvajati a na četvrto mjesto se probio Miller, pa onda i Barbera ispred Marqueza na peto mjesto.

21 krug do kraja rezervni motori su bili spremni a staza se polako počela sušiti. Tada je počelo puštanje guma, prvi je platio Petrucci proklizavanjem u sporom zavoju a onda i Marquez izlijetanjem ali ostao je na kotačima.

Nekoliko krugova kasnije počeli su odlasci na zamjenu motora u box gdje se do zadnjeg trenutka nije znalo koje gume staviti. Dok je nekoliko vozača već bilo u boxu, Rossi je pojačao ritam i vratio drugo mjesto. U istom zavoju Crutch je prošao Millera i odmah krenuo napadati Barberu a Rossi nastavio smanjivati razmak do Dovija. U toj borbi nitko nije htio ući u box no 8 krugova do kraja svi zajedno ulaze u box a Marquez ih stiže sa 1.26.7 i osvaja drugo mjesto iza Millera. Uskoro je i Miller morao kapitulirati ispred Marqueza na slikovima.

Odlična taktika Marquezu je osigurala sigurno prvo mjesto i novih 25 bodova koji bi mogli biti odlučujući za prvenstvo. Crutch drugi, Dovizioso treći. Rossi je čak u zadnjem krugu izgubio još jedno mjesto i završio osmi, Lorenzo petnaesti.

uploadfromtaptalk1468759725556

 

_gp_2615-2_gallery_full_top_fullscreen

M_Cna4KHDWcAUG4eU (1)

MYMm__FER7013

_gp_2596_gallery_full_top_fullscreen

M_BA1X3385

 

 

 

 

 

 

 

Prethodni članakHusqvarna enduro 2017
Sljedeći članakStigao je novi Piaggio Beverly 300 ABS i Beverly Police