MotoGP – Sachsenring 2017

Odličnu utrku gledali smo ovaj vikend u Njemačkoj. Kvalifikacije i treninzi vožene su po suhoj i mokroj stazi, najbrži je po osmi put za redom bio Marquez. Petrucci se također ubacio na drugo mjesto na gridu, ispred Pedrose.

Honde su povele suhu utrku od starta, odmah iza njih ugurao se Lorenzo  što je bilo i za očekivati s obzirom da je jedini vozio na soft-soft kombinaciji. Iznenađenje utrke zasigurno je bio mladi Folger koji ne samo da je jedini uspio pratiti Honde nego ih je nakon nekoliko krugova i prošao. Vodio je utrku do greške na kočenju na prvom zavoju nakon čega je Marquez vratio vodstvo međutim ostao mu je na repu. Pedro je ostao oko tri sekunde iza njih.

Drugu grupu vodio je Rossi ispred Dovija i Vinalesa koji se najbrže probijao te vozio najbrži krug i bilo je za očekivati da će napasti. Rossiju je malo usporio i dozvolio Doviju da ga na kratko prođe. Njihovu borbu u tom trenutku iskoristio je Vinales koji je sigurno prošao obojicu ali lov na Pedra nije bio moguć u tih zadnjih deset krugova. Zanimljivo je što je iza njih na sedmom mjestu Bautista vrtio brže krugove od sve trojice. Na vrhu nije bilo promjena, Marquez je vodio ali je Folger na satelitskoj Yamahi i dalje bio vrlo blizu.

Tri kruga do kraja Marquez se uspio odvojiti od dotadašnjih 0.1 prednosti i Folgeru uskratio mogućnost napada i osvajanja prvog mjesta za Nijemca na domaćoj stazi. Vinales je isto napravio Rossiju tako da nije bilo dramatične završnice. Marquez je ovom pobjedom, tek drugom ove sezone, skinuo Dovija s vrha tablice ukupnog poretka no kako su prva četiri vozača unutar 10 bodova nastavak prvenstva biti će vrlo napet. Nakon utrke u Njemačkoj slijedi pauza od mjesec dana a onda se prvenstvo nastavlja u Brnu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prethodni članakDucati Thiverval by F. Krugger
Sljedeći članakGuzzi Breva by S. Fleetwood