MotoGP – Sachsenring 2018

 

www.motori.hr

Ponovno je Lorenzo bio taj koji je najbolje startao i poveo utrku od 30 krugova na vrućem Sachsenringu. Pratio ga je Petrucci, zatim Marquez, Rossi, Vinales… Nakon tri kruga Marquez je napao i prošao Petruccija jer se Lorenzo već počeo udaljavati. Nastavio je bržim ritmom i dalje polako smanjivao prednost dok je i Rossi prošao Petruccija i krenuo za njima. Grupa od šest vozača malo se odvojila od ostatka grida no istu je uskoro napustio Crutchlow padom u 12-om zavoju.

Nakon deset odvoženih krugova Marquez je skroz pritisnuo Lorenza a iza njih je Rossi zaostajao oko sekunde. Petrucci i Dovizioso i Butista bili su u grupi s Rossijem.

17 krugova do kraja Marquez se konačno probio do prvog mjesta ali i Rossi im se približio vozeći 1.21.8, jedini od vodećih na MM kombinaciji guma. Dva kruga kasnije Lorenzo je skoro izgubio prednji kotač što je iskoristio Rossi i prošao ga. Lorenzo se nije predavao i pokušavao je vratiti poziciju dok je Rossi Marquezovu prednost minimalno smanjivao svakih krugom. To je trajalo dok nisu stigli na 0.7 sekundi nakon čega je Marquez pojačao ritam i prednost povisio na 1.2 sekundi.

Marqueza do kraja nitko nije mogao stići, Rossijevo drugo mjesto također je bilo sigurno a za treće mjesto na podiju Petrucci je stigao Lorenza. Odmah nakon njega Lorenza je napao i Vinales odnosno Bautista. Međutim, Petrucci nije mogao obraniti treće mjesto pred nadolazećim Vinalesom. Španjolac ga je prešao u predzadnjem krugu nakon čega više nije bilo promjena u poretku. Nova pobjeda za Marqueza čime se dodatno odvojio na vrhu u ukupnom poretku. Slijedi pauza od tri tjedna a onda nastavak u češkom Brnu.

 

 

 

 

 

 

 

Prethodni članakWSBK – Misano 2018
Sljedeći članakYamaha MT-09