MotoGP – Silverstone

Lorenzo i Marquez izmjenjivali su se na vodećoj poziciji na treninzima i kvalifikacijama za ovogodišnju utrku u Silverstoneu da bi na kraju Marquez osvojio pole postion pri čemu je s odvoženih 2.00.234 skinuo rekord staze. Pored njega su iz prvog reda startali Lorenzo i Pedrosa, Rossi opet nije briljirao no na kraju kvalifikacija plasirao se na četvrto mjesto ispred Espargara i Smitha. Vremenski uvjeti pokazali su se klasičnim za Englesku, tako da je jutarnji warm up vožen po kiši dok je prija samog starta staza bila većim dijelom suha. Međutim u warm upu prije utrke počela je kiša, pokazana crvena zastava, proglašena mokra utrka i start pomaknut za 25 minuta. Promjenjivi uvjeti davali su veće šanse Rossiju s obzirom da je ujutro bio najbrži na mokroj podlozi.

Dosta izmjena dogodilo se u prvom krugu, u drugi krug ulaze prvi Lorenzo, Espargaro i Rossi prelaze Marqueza koji uskoro vraća… prilično konfuzna ali i zanimljiva situacija no ubrzo se na vrhu malo odvajaju Lorenzo, Rossi i Marquez.

U trećem krugu se Rossi probija na vrh a Lorenza uskoro stiže i Marquez. Odličan je i Crutch koji se uskoro probio na četvrto mjesto i pripremao napad na Lorenza. No kako to s njim obično biva, opet je pao iako ovaj puta ne svojom krivicom jer ga je prilično glupo srušio Millera. Nekako je ipak došao do boxa po novi motor ali u prvom krugu ponovno pao tako da je utrka za njega bila gotova.

Nakon odvoženih pet krugova Rossi je i dalje bio u vodstvu s minimalnom razlikom ispred Marqueza ali je Lorenzo s Pedrom na leđima tada već zaostajao oko 3 sekunde. Umjesto da Pedro napadne, prošli su ga Petrucci i Dovizioso. Ta dva Ducatija napala su i Lorenza čime bi dodatno olakšali Rossi jevu situaciju u ukupnom poretku. Petrucci je u prvom napadu skoro srušio Lorenza, pola kruga kasnije obojica ga prolaze. Krug nakon toga isto radi i Pedrosa.

Na vrhu nije bilo promjena, Rossi i Marquez su i dalje vozili na nekoliko metara udaljenosti ali su se prilično odvojili od druge grupe. Marquez se sve više približavao tako da je bilo samo pitanje vremena kada će napasti. Međutim, na jednom na kraju ciljne ravnice ulaskom u zavoj previše otvara gas i potpuno nepotrebno pada tako da je Rossiju ostalo samo da mirno odveze utrku do kraja jer je Dovi na drugom mjestu zaostajao 7 sekundi.

Nakon toga se budi i Lorenzo koji vraća peto mjesto od Pedrose no ostali su ispred još Dovi i Petrucci koji su vodili konstantnu međusobnu borbu. Cijela grupa je ubrzala, Rossi usporio, tako da su u zadnjih pet krugova ušli samo sa 2,4 sekundi zaostatka. Petrucci je svakim zavojem smanjivao razliku ali Rossi ga je ipak zaustavio na 1,6 sekundi razlike i tako su ušli u zadnji krug. Prilike za napade između prve petorice više nije bilo te je utrka završila Rossijevom pobjedom ispred Petruccija, Doviziosa, Lorenza, Pedrose, Reddinga, Smitha, Iannonea…

Dugo se već nije dogodilo da su tri Talijana stajala podiju u MotoGP utrkama. Šest utrka ostalo je do kraja prvenstva, u ukupnom poretku Rossi je ponovno poveo ispred Lorenza. Razlika od 12 bodova je mala tako da će se borba voditi do zadnje utrke, Lorenzo je trenutno u odličnoj formi ali slijedeća utrka vozi se za dva tjedna u “Rossijevom” Misanu.

Clazzzzssification-page-001

 

 

motogp-silverstone-2015-le-foto-dei-piloti-in-azione-in-pista-e-nei-box_11

motogp-silverstone-2015-le-foto-dei-piloti-in-azione-in-pista-e-nei-box_12

motogp-silverstone-2015-le-foto-dei-piloti-in-azione-in-pista-e-nei-box_18

motogp-silverstone-2015-le-foto-dei-piloti-in-azione-in-pista-e-nei-box_38

motogp-silverstone-2015-le-foto-dei-piloti-in-azione-in-pista-e-nei-box_39

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prethodni članakPosebne pogodnosti u Ducatiju
Sljedeći članakJesenska akcija u Yamaha salonima