Sport — 06 listopada 2019 -

Priličan broj padova i Yamahe na vrhu bio bi kratak opis treninga i kvalifikacija u Buriramu. Naravno, i Marquez se ugurao na treće mjesto ali nakon dosta nezgodnog pada na prvom treningu nakon čega je završio u bolnici na dodatnim pretragama. Yamahama je prosjek kvario Rossi koji je završio tek deveti nakon pada na Q2. Za samo utrku bilo je bitno vidjeti rasplet s obzirom da se očekivala i službena potvrda Marquezovog novog naslova prvaka za što mu je bilo potrebno osvojiti dva boda više od Doviziosa.

Quartararo je najbolje startao i poveo utrku a blizu su ostali Marquez i Vinales. Uz njih se već nakon drugog kruga minimalno počeo odvajati i Dovizioso. Spomenimo i da se Milleru uoči samog starta ugasio motor, uspio se odgurati do boxa odakle je i startao nakon što su svi prošli. Od petog mjesta na dalje posložili su se Morbidelli, Mir, Rossi, Rins, Petruccci, Espargaro…

Nakon početnih krugova iskristalizirala se situacija, Quartarao je i dalje vodio, Marquez je bio vrlo blizu dok je Vinales već počeo zaostajati. Razlika je bila oko 1,5 sekundi, sličnu kao što je on zadržao prednost nad Dovijem na četvrtom mjestu. Slijedila ih je grupa s Morbidellijem, Rossijem, Mirom i Rinsom. Ponovno ne previše uspješan dan za Rossija jer su ga u slijedećih nekoliko krugova prošla oba Suzukija.

U zadnjoj trećini utrke Vinales se malo približio vodećoj dvojici i to je bilo jedino što se zapravo događalo. Marquez je i dalje pratio Quartarara i čekao samu završnicu za napad. To se dogodilo ulaskom u zadnji krug pa je svoj novi naslov prvaka potvrdio pobjedom pet utrka do kraja prvenstva a Quartararo nažalost nije uspio upisatio svoju prvu pobjedu u MotoGPu. Probao je u posljednjem zavoju i prošao ali je morao ići široko što je Marquezu dozvolilo da se vrati i prvi prođe ciljem. Slijedi utrka u Japanu za dva tjedna. 

Share

Povezane novosti

Dovi i Petrux

Dovi i Petrux

25 lipnja, 2020
Novi kalendar MotoGP 2020

Novi kalendar MotoGP 2020

06 ožujka, 2020
Australia WSBK test

Australia WSBK test

25 veljače, 2020
Qatar test MotoGP 2020

Qatar test MotoGP 2020

25 veljače, 2020
Predstavljen Yamaha WSBK team
WSBK – Jerez, test 2020

WSBK – Jerez, test 2020

24 siječnja, 2020

About Author

mate