“N Hyundai Motor” predstavlja RN22e i N Vision 74

Podmarka N Hyundai Motor tvrtke otkriva svoju viziju elektrifikacije kako bi pokazala predanost tvrtke tehnologijama nulte emisije usmjerenim na budućnost. RN22e i N Vision 74 inspirativni su primjeri N-ove vizije elektrifikacije te ih možete pogledati u videozapisu. Ova dva ‘rolling lab’ koncepta demonstriraju ambiciju Hyundai Motora da postane lider u budućnosti s nultim emisijama.

Hyundai Motor premijerno predstavlja dva koncepta visokih performansi — RN22e i N Vision 74

‘Rolling labs’ predstavljaju kontinuirani razvoj najnaprednijih tehnologija. I RN22e i N Vision 74 nastavit će testirati i provjeravati inženjeri Hyundai tvrtke, kako bi budući N automobili mogli biti opremljeni naprednim tehnologijama.

RN22e i N Vision 74 utjelovljuju Hyundai N viziju visokih performansi elektrifikacije

Hyundai Motor ‘rolling labs’ mjesto su gdje se testiraju i provjeravaju napredne tehnologije kako bi se primijenili na buduće proizvodne modele. RN22e spaja potpuno novi IONIQ 6 i električnu globalnu modularnu platformu (E-GMP), istovremeno postavljajući novi standard u električnim vozilima visokih performansi. U međuvremenu, N Vision 74 kombinira EV tehnologiju s naprednim sustavom vodikovih gorivih ćelija, što ga čini prvim Hyundai N hibridnim laboratorijem za vožnju na vodikovom hibridu koji istražuje ‘zabavu u vožnji’ u eri elektrifikacije.

Vizija Hyundai N o elektrifikaciji

Hyundai i30 N pomaknuo je granice performansi kako bi kupcima pomogao otkriti koliko vožnja može biti zabavna. Tvrdnja marke je ‘Never just drive’ jer put od A do B nikada ne bi trebao biti dosadan. N uvijek ide naprijed kako bi postavio nove standarde u održivim visokim performansama.

RN22e koristi Hyundaijevu inovativnu električnu globalnu modularnu platformu (E-GMP) s dizajnom karoserije IONIQ 6

RN22e nudi performanse spremne za trkaće staze usavršavanjem i optimiziranjem Hyundaijevog vodećeg E-GMP-a na tržištu i pakiranjem u dizajn ‘streamlinera’ temeljen na IONIQ-u 6. Kao Hyundai N-ov prvi pokretni laboratorij temeljen na E-GMP-u, RN22e pokazuje viziju i smjer elektrificirane marke N dok istovremeno otvara mogućnost EV modela visokih performansi u budućnosti.

N Vision 74 hibridni je model visokih performansi na vodikove gorive ćelije inspiriran Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo i konceptom Hyundai Pony Coupe iz 1974.

Nadahnut naslijeđem Hyundai Motora, N Vision 74 je visokoučinkoviti laboratorij za hibridne kotrljajuće pogone na vodikove gorivne ćelije koji naglašava vodstvo tvrtke u tehnologiji održivih performansi. N Vision 74 nadahnut je i tehnologijom i dizajnom, ukorijenjen u N-ovoj održivoj viziji najavljenoj 2015. i Hyundaijevoj strasti za visokim performansama od 1974. godine.

Hyundaijevi inženjeri razvili su hibridnu strukturu baterijsko-električne u kombinaciji s FCEV sustavom, koji je postavljen u potpuno novom izgledu. Budući da N Vision 74 zajedno napajaju sustav gorivih ćelija i električnu bateriju, učinkovitost hlađenja je poboljšana, dok se dva različita izvora energije mogu koristiti ovisno o različitim uvjetima vožnje. Uz mogućnosti dugog dometa i brzog punjenja gorivom, N Vision 74 jamči zabavu u vožnji s održivim izvorom energije putem aplikacije vrhunskih tehnologija.

Hyundaijev prvi potpuno električni model visokih performansi IONIQ 5 N bit će lansiran 2023.

Kao prvi veliki korak, Hyundai Motorov prvi električni N, IONIQ 5 N, pojavit će se na globalnom tržištu 2023. Više detalja o prvom EV N bit će otkriveno kasnije. „Ovi laboratorijski projekti koji se kotrljaju velika su sredstva za pripremu N-ove vizije elektrifikacije koja će se pretvoriti u stvarnost, IONIQ 5 N sljedeće godine,” dodao je potpredsjednik Wartenberg iz Hyundai Motor Company.

Inspiriran moto sportom

Motosport se smatra kolijevkom linije N modela. Za Hyundaijev Motorsport odjel, uspjeh je definiran u širim okvirima od jednostavnog pobjeđivanja u utrkama i stjecanja naslova; postoji i za razvoj neovisnog znanja i prikupljanje podataka koji se mogu podijeliti s tvrtkom kako bi se Hyundaiju omogućilo da proizvodi bolje automobile.  Najbolji elementi svakog tipa automobila koriste se za poboljšanje sljedećeg. Ovaj prijenos znanja ima izravan utjecaj na Hyundaijeve buduće N proizvodne modele. Nove tehnologije testiraju se kroz moto sport, poput i20 N. Nagrađivani model N inspiriran je reli automobilom i20 Coupe WRC.

Hyundai uz viziju „Progress for Humanity“ nudi održivu budućnost

U skladu sa svojom vizijom “Progress for Humanity”, Hyundai ubrzava svoje napore na elektrifikaciji kako bi ponudio čišći prijevoz i održiviju budućnost. Pomicanjem granica elektrificiranih automobila visokih performansi, Hyundai će biti spreman za izazove sutrašnjice i najavljuje eru održive zabave u vožnji.

Prethodni članakDucati World Première 2023: prezentacije novih modela kreću od 2. rujna
Sljedeći članakLjetni Moto Puls na kioscima