Nagrada za Moto Guzzi Californiju

Prvi put u povijesti, jedan Moto Guzzi motocikl okrunjen je titulom “Best of the Best″ od strane Robb Reporta. Ovaj časopis iz SAD-a, koji je već 37 godina vodeći svjetski luksuzni-lifestyle časopis, uvrstio je Californiju 1400 Custom, novi Moto Guzzi motocikl koji se proizvodi u talijanskom gradiću Mandello del Lario, u svoj luksuzni ”Best of the Best” portfolio za 2013. godinu. Već 25 godina svakog lipnja, u 12 internacionalnih izdanja, Robb Report predstavlja posebno izdanje s nazivom ”Best of the Best” koje je prema riječima izdavača rezultat cjelogodišnje potrage za najizvanrednijim novim proizvodima i uslugama na tržištu. Posebno izdanje obuhvaća proizvode vrhunske kvalitete u šest kategorija: ”Kotači”, ”Putovanja”, ”Stil”, ”Slobodno vrijeme”, ”Dom” te ”Krila i voda”.

Robb report “Best of the Best” izdanje 2013. istaknulo je tehnologiju, stil i neodoljivu privlačnost nove Moto Guzzi Californije 1400 Custom koja je proglašena najboljim proizvodom u kategoriji Cruiser motocikala. Ovo je novo i važno priznanje za odlični novi Moto Guzzi motocikl koji je predstavljen na međunarodnom motociklističkom sajmu EICMA u Milanu 2012. godine te zatim na brojnim predstavljanjima za medije u kojima su stotine novinara testirale ovaj motocikl u Cannesu, Monte Carlu, i Barceloni dok je tijekom travnja motocikl lansiran na tržištu SAD-a u Los Angelesu.

Najveći Moto Guzzi motocikl nije požnjeo samo hvale kritičara s izvanrednim ocjenama u specijaliziranim i ostalim medijima, osvojio je i srce međunarodne filmske zvijezde Ewana McGregora. Ovaj škotski glumac postao je zaštitno lice modela Moto Guzzi California 1400 te je odradio privlačnu reklamnu kampanju za modele California Touring i Custom koja je snimljena na obali i u pustinji zapadne Australije.

Moto Guzzi koji je osnovan 1921. godine te je 2004. godine prešao pod Piaggio Grupu, najvećeg europskog proizvođača dvokotača, već 92 godine svoje motocikle proizvodi u istoj tvornici u Mandellu del Lariju. U sklopu tvornice nalazi se bogato opremljeni muzej ove marke sa zaštitnim zaštitni znakom orla, koji je jedna od omiljenih destinacija motociklista iz cijelog svijeta. Zahvaljujući uspjehu Moto Guzzi motocikala, koji je rezultat strateškog ulaganja u istraživanje i razvoj kao i u samu tvornicu 2012. godine, Moto Guzzi je uspješno premostio pad europskog tržišta motocikala te je zabilježio rast prodaje motocikala od 15,6% (6.664 motocikla u usporedbi s 5.763. motocikla 2011. godine). Rastući trend prodaje potvrđen je i u prvom kvartalu 2013. godine  u kojem je prodaja rasla za 27,9% a prihodi za 35,9% unatoč smanjenom europskom tržištu motocikala.

Opremljen snažnim novim V2 pogonskim agregatom s 1400 cm³, najvećim europskim pogonskim agregatom u toj kategoriji, Moto Guzzi California nastavlja legendu izvrsnog talijanskog motocikla, ujedno jednog od najslavnijih svjetskih motocikala. Upadljiv i luksuzan, s velikom pažnjom posvećenom i najmanjim detaljima, ovaj motocikl opremljen je vrhunskom tehnologijom i elektronikom te je dizajniran u tradiciji bezvremenske elegancije kakvu nosi svaki Moto Guzzi. Nova California 1400 postavlja rekord za rekordom. Od snažnog, klasičnog Moto Guzzi V2 agregata s 1400 cm³ s kardanskim prijenosom do Ride by Wire sustava, tempomata, ABS sustava i sustava protiv proklizavanja, sve na Californiji 1400 Touring i Custom donosi kombinaciju najnovije tehnologije i tradicije legendarne Moto Guzzi marke.

01_California Custom McGregor

 

02 California Custom

Prethodni članakUskoro stiže MV Agusta F3 800
Sljedeći članakMoto GP – Le Mans 2013