Nove Vespe GTS

Vespa GTS, najveća članica Vespa obitelji nasljednica je Vespi GT125 i GT200 koje su predstavljene 2003. U Vespu GTS evoluiraju 2005. godine te dobijaju najsnažniji pogonski agregat ikad korišten na Vespi. Velika, praktična i udobna, Vespa GTS uz svoj urbani karakter ima i putne ambicije kakve su velike Vespe oduvijek imale. Od GS-a 1955., preko Vespe Rally 1968., do modela PX 200 1978. godine, najveće su Vespe bez iznimke kombinirale izvrsne performanse s udobnošću, čak i na dužim putovanjima.

5 Vespa GTS Super

Evolucija Vespe GTS prati tradiciju. S linijama povijesnih Vespi savršeno spaja suvremene sportske linije te je iz tog razloga prepoznata i prihvaćena diljem svijeta. Nove Vespe GTS i GTS Super zadržale su tu osobinu uz brojne estetske izmjene koje je osmislio dizajnerski centar lociran u povijesnoj Piaggio tvornici u Pontederi gdje se Vespe dizajniraju od samog početka.

Uz dizajn i udobnost, nove Vespe GTS i GTS Super donose izvanredan tehnološki napredak pa najveći model iz Vespa obitelji postavlja nove standarde po pitanju sigurnosti i elektronske opreme. Po prvi put dostupne su verzije opremljene kombinacijom ABS sustava protiv blokiranja kotača pri kočenju i ASR sustava protiv proklizavanja kotača. Novi prednji ovjes uz povećanu sigurnost pruža još veću dozu udobnosti, a sigurnosti pridonosi i svjetlosni sklop sa suvremenim LED dnevnim svjetlima.

6 Vespa GTS Super

U popisu opreme nalazi se i podrška za Vespa Multimedijsku Platformu (VMP) koja spaja vaš pametni telefon s vozilom pretvarajući ga u sofisticirano putno računalo.  Prikazuje podatke o brzini, snazi motora, okretnom momentu, ubrzanju, trenutačnoj i prosječnoj potrošnji goriva, naponu akumulatora i brojne druge informacije. Također možete koristiti i navigaciju, a na verziji opremljenoj ABS i ASR upozorava vas na istrošenost te tlak u gumama.

Savršena ergonomija i prirodni položaj sjedenja karakteristika je koja je Vespe uvijek činila iznimno udobnima. Novo sjedalo nastavlja tu tradiciju zahvaljujući novoj podstavi i presvlaci te je vožnja na Vespi GTS pravi užitak. Prostor ispod sjedala u potpunosti je redizajniran kako bi bio maksimalno iskoristiv pa sada može s lakoćom primiti dvije Vespa jet kacige. U pretinac ispod upravljača možete spremiti manje predmete poput sunčanih naočala, dokumenata i mobilnog telefona, a pretinac je opremljen i USB utičnicom za punjenje mobilnih uređaja. Tu su i praktična kuka za vrećice na prednjoj oplati i čvrsti nosač prtljage koji će dobro doći na putovanjima.

3 Vespa GTS Super

Vespa GTS i Vespa GTS Super koriste dobro poznati Quasar 300 pogonski agregat s četiri ventila, elektronskim ubrizgavanjem, 22 KS  i 22,3 Nm okretnog momenta što jamči izvrsne performanse i brz odaziv na okretanje ručice gasa. Ovaj agregat izvrstan je odabir kako za gradsku vožnju tako i za duža putovanja u potpunoj udobnosti bez obzira putujete li sami ili sa suvozačem.

Vespa GTS Super dostupna je i sa suvremenim, tekućinom hlađenim pogonskim agregatom od 125 cm³ s četiri ventila i elektronskim ubrizgavanjem koji pruža maksimalnu dozvoljenu snagu od 15 KS za vozače s A1 kategorijom vozačke dozvole te nudi iznimno niske troškove održavanja sa servisnim intervalima produžnima do 10.000 km.

Boje koje možete birati su crna, modra i siva za model GTS te crna, bijela, crvena i plava za model GTS Super. Svoju novu Vespu možete i personalizirati proizvodima iz široke ponude dodatne opreme, a ljubitelje Vespa stila zadovoljit će i atraktivna odjeća iz bogate Vespa Lifestyle kolekcije.

Nove Vespe GTS i GTS Super potražite u najbližem Vespa salonu, a popis možete pronaći na hr.vespa.com.

2 Vespa GTS

 

 

Prethodni članakRossi i Yamaha još dvije godine zajedno…
Sljedeći članakPoziv kandidatkinjama za izbor Miss Motori