Ništa od maksi skutera, ali stiže Scrambler…

Zadnjih dana su se ponovno pojavile glasine da će Ducati ući u segment maksi skutera. Konkurencija poput BMW-a i nedavno Kawasakija uključila se u taj dio tršišta pa se navodilo da je samo pitanje vremena kada će tim putem krenuti i Ducati. Upravo zato je isto pitanje postavljeno postavljeno prvom čovjeku firme, Claudiju Domenicaliju. “Dugoročno, u Ducatiju nemamo u planu proizvodnju modela manje kubikaže a u tu grupu spada i eventualni skuter” rekao je Domenicali i time razbio sve glasine.

Istom prilikom se Domenicali osvrnuo i na prezentaciju novog Scramblera koja se očekivala u Milanu ali do nje ipak nije došlo. Iako nije eksplicitno govorio o detaljima, Scrambler bi se u nekoj skorijoj budućnosti trebao pojaviti, pretpostavka da bi bio MY2015 a predstavljen krajem ove godine, međutim agregat neće biti monocilindrični kao u originalu ’60 i ’70-tih godina već zrakom hlađeni dvocilindrični “Desmodue” zapremine 803 ccm iz Monstera 796.

Jedan od photoshopova dolazi iz dizjanerskog ureda Oberdan Bezzi a većina ih se oslanjala na Yamahinog T-Maxa što ne čudi s obzirom da T-Max slovi kao “reference point” u klasi.

ducatiscoot

 

A evo i malog Scramblera…

ducati-scrambler-2014-b3ee22da4d492285b01b413766211666

 

 

 

Prethodni članakSezonska iznenađenja u Harley Davidsonu
Sljedeći članakMoto Puls katalog za 2014. na kioscima!