Novi Ford EcoSport uz posebne pogodnosti!

Još jedan ekonomičan i atraktivan SUV dolazi nam iz Forda, ovaj put u suradnji s tvrtkom Karić Automobili uz ponudu posebnih financijskih pogodnosti, produljenu garanciju na 5 godina te besplatnu registraciju i obavezno osiguranje za prvu godinu. Radi se o Fordovom modelu EcoSport.

Novi Ford EcoSport atraktivan je, praktičan i vrlo sposoban automobil. Robusnim izgledom i povišenom karoserijom dizajniran je da pred njim prepreke u gradskoj vožnji nestaju. S kutom prelaska od gotovo 25 stupnjeva visoki rubnici, oštećenja na cesti ili usporivači prometa ne predstavljaju opasnost za struganje donjeg dijela vozila što je uz olakšani ulazak u vozilo ključno za svaki moderni SUV.

U Fordu su se pobrinuli da vaš EcoSPort i nakon dugogodišnje upotrebe zadrži izvanredan izgled što je rezultat višednevnog postupka lakiranja, upotreba novih materijala i postupaka strojne obrade, od injektiranja voska u čelične dijelove karoserije do zaštitnog gornjeg sloja.

Uz čiste, jednostavne i neupadljive linije s brojnim zanimljivim detaljima, unutrašnjost vozila također je pomno ergonomski oblikovana u skladu s potrebama vozača i suputnika, obogaćena nizom pametnih tehnologija u isto tako iskorištenom prostoru kako bi potpuno uživali u svakom trenutku provedenom u EcoSportu. Prtljažni prostor je povećan tako da se stražnja sjedala mogu sklopiti u dva dijela 60/40. S flip-up jastukom, stražnja sjedala možete potpuno preklopiti a prilagodljivi pod prtljažnika možete postaviti u tri položaja – odlično rješenje kada ne želite da se stvari nagomilaju jedna na drugu.

S novim EcoSportom dolazi izbor inovativnih i naprednih agregata. U ponudi je višestruko nagrađivani 1,0-litreni EcoBoost benzinski motor uz idealnu ravnotežu između snage, performansi i niske emisije CO2. Od dizelskih agregata na raspolaganju je 1,5-litreni Ford EcoBlue, potpuno novi dizelski motor a novi EcoSport prvi je model kojeg će pokretati. Nova tehnologija ubrizgavanja goriva s četiri cilindra i s turbo punjenjem može generirati moćnih 125 KS pri čemu agregat ostaje izuzetno tih i učinkovit s potrošnjom od 4,6 l/100 km i emisijom CO2 od niskih 119 g/km.

Sjedanjem za upravljač novog EcoSPorta možete upravljati nizom naprednih tehnologija za pomoć u vožnji. Pametni sustav All-Wheel Drive (AWD) pruža izvanredno rukovanje u promjenjivim uvjetima uz bolje prianjanje guma uz površinu, održavanje ravnoteže vozila u zavoju i brzinu reakcije u mokrim, suhim ili ledenim uvjetima na različitim terenima. Tehnologija prebacuje pogon na prednju ili stražnju osovinu ovisno o uvjetima vožnje odnosno sustavom upravljanja okretnim momentom omogućuje sigurniju upotrebu i poboljšanu efikasnost.

U novom EcoSportu sve je podređeno tome da putovanja budu još udobnija. Fordov sustav SYNC 3 omogućuje Vam da ostanete povezani svojim pametnim telefonom te upravljate glazbom i navigacijom pomoću glasovnih naredbi ili 8″ zaslona na dodir. Premium B&O PLAY sustav od 10 zvučnika, woofera i subwoofera pruža jedinstveno iskustvo slušanja glazbe a za udobnost u hladnijim danima dodatno se brinu funkcije grijanje sjedala i upravljača te Quickclear značajka putem koje se tankim grijanim nitima odleđuje vjetrobransko staklo i brisače.

Neki sigurnosni sustavi osmišljeni su kako bi zaštitili vas, vaše vozilo i ostale sudionike prometa u slučaju nesreće dok drugi postoje kako bi primarno spriječili nesreću. U novom EcoSportu naći ćete tehnologije dizajnirane za jedno i drugo.

Osim prednjih zračnih jastuka za vozača i suvozača, i zračnog jastuka za koljena vozača, bočni zračni jastuci omogućuju zaštitu prsnog koša i dizajnirani su tako da udalje putnike od mjesta udarca. Također, mogu podignuti ruke putnika kako bi prostor između putnika i stranog objekta bio što veći. Bočni zračni jastuci omogućuju maksimalnu pokrivenost a nasloni za glavu nude zaštitu od ozljeda pri trzaju. Osim toga, sigurnosni sustav čine i prednji i stražnji zatezači sigurnosnih pojaseva i limitatori opterećenja. U novom EcoSportu, sigurnost je na prvom mjestu.

Važan dio tehnologije Ford SYNC je pomoć u slučaju nužde. U slučaju nesreće, kada se aktivira zračni jastuk ili je pumpa za gorivo deaktivirana, tehnologija može koristiti upareni i spojeni mobilni telefon putem Bluetootha® kako bi vam pomogao izravno pozvati hitnu službu. Možete prekinuti poziv ili razgovarati sa službom. Ključno je to da sustav može prikupiti vitalne informacije poput vaših GPS koordinata.

Najnovije