Novi Ford EcoSport uz posebne pogodnosti!

Još jedan ekonomičan i atraktivan SUV dolazi nam iz Forda, ovaj put u suradnji s tvrtkom Karić Automobili uz ponudu posebnih financijskih pogodnosti, produljenu garanciju na 5 godina te besplatnu registraciju i obavezno osiguranje za prvu godinu. Radi se o Fordovom modelu EcoSport.

Novi Ford EcoSport atraktivan je, praktičan i vrlo sposoban automobil. Robusnim izgledom i povišenom karoserijom dizajniran je da pred njim prepreke u gradskoj vožnji nestaju. S kutom prelaska od gotovo 25 stupnjeva visoki rubnici, oštećenja na cesti ili usporivači prometa ne predstavljaju opasnost za struganje donjeg dijela vozila što je uz olakšani ulazak u vozilo ključno za svaki moderni SUV.

U Fordu su se pobrinuli da vaš EcoSPort i nakon dugogodišnje upotrebe zadrži izvanredan izgled što je rezultat višednevnog postupka lakiranja, upotreba novih materijala i postupaka strojne obrade, od injektiranja voska u čelične dijelove karoserije do zaštitnog gornjeg sloja.

Uz čiste, jednostavne i neupadljive linije s brojnim zanimljivim detaljima, unutrašnjost vozila također je pomno ergonomski oblikovana u skladu s potrebama vozača i suputnika, obogaćena nizom pametnih tehnologija u isto tako iskorištenom prostoru kako bi potpuno uživali u svakom trenutku provedenom u EcoSportu. Prtljažni prostor je povećan tako da se stražnja sjedala mogu sklopiti u dva dijela 60/40. S flip-up jastukom, stražnja sjedala možete potpuno preklopiti a prilagodljivi pod prtljažnika možete postaviti u tri položaja – odlično rješenje kada ne želite da se stvari nagomilaju jedna na drugu.

S novim EcoSportom dolazi izbor inovativnih i naprednih agregata. U ponudi je višestruko nagrađivani 1,0-litreni EcoBoost benzinski motor uz idealnu ravnotežu između snage, performansi i niske emisije CO2. Od dizelskih agregata na raspolaganju je 1,5-litreni Ford EcoBlue, potpuno novi dizelski motor a novi EcoSport prvi je model kojeg će pokretati. Nova tehnologija ubrizgavanja goriva s četiri cilindra i s turbo punjenjem može generirati moćnih 125 KS pri čemu agregat ostaje izuzetno tih i učinkovit s potrošnjom od 4,6 l/100 km i emisijom CO2 od niskih 119 g/km.

Sjedanjem za upravljač novog EcoSPorta možete upravljati nizom naprednih tehnologija za pomoć u vožnji. Pametni sustav All-Wheel Drive (AWD) pruža izvanredno rukovanje u promjenjivim uvjetima uz bolje prianjanje guma uz površinu, održavanje ravnoteže vozila u zavoju i brzinu reakcije u mokrim, suhim ili ledenim uvjetima na različitim terenima. Tehnologija prebacuje pogon na prednju ili stražnju osovinu ovisno o uvjetima vožnje odnosno sustavom upravljanja okretnim momentom omogućuje sigurniju upotrebu i poboljšanu efikasnost.

U novom EcoSportu sve je podređeno tome da putovanja budu još udobnija. Fordov sustav SYNC 3 omogućuje Vam da ostanete povezani svojim pametnim telefonom te upravljate glazbom i navigacijom pomoću glasovnih naredbi ili 8″ zaslona na dodir. Premium B&O PLAY sustav od 10 zvučnika, woofera i subwoofera pruža jedinstveno iskustvo slušanja glazbe a za udobnost u hladnijim danima dodatno se brinu funkcije grijanje sjedala i upravljača te Quickclear značajka putem koje se tankim grijanim nitima odleđuje vjetrobransko staklo i brisače.

Neki sigurnosni sustavi osmišljeni su kako bi zaštitili vas, vaše vozilo i ostale sudionike prometa u slučaju nesreće dok drugi postoje kako bi primarno spriječili nesreću. U novom EcoSportu naći ćete tehnologije dizajnirane za jedno i drugo.

Osim prednjih zračnih jastuka za vozača i suvozača, i zračnog jastuka za koljena vozača, bočni zračni jastuci omogućuju zaštitu prsnog koša i dizajnirani su tako da udalje putnike od mjesta udarca. Također, mogu podignuti ruke putnika kako bi prostor između putnika i stranog objekta bio što veći. Bočni zračni jastuci omogućuju maksimalnu pokrivenost a nasloni za glavu nude zaštitu od ozljeda pri trzaju. Osim toga, sigurnosni sustav čine i prednji i stražnji zatezači sigurnosnih pojaseva i limitatori opterećenja. U novom EcoSportu, sigurnost je na prvom mjestu.

Važan dio tehnologije Ford SYNC je pomoć u slučaju nužde. U slučaju nesreće, kada se aktivira zračni jastuk ili je pumpa za gorivo deaktivirana, tehnologija može koristiti upareni i spojeni mobilni telefon putem Bluetootha® kako bi vam pomogao izravno pozvati hitnu službu. Možete prekinuti poziv ili razgovarati sa službom. Ključno je to da sustav može prikupiti vitalne informacije poput vaših GPS koordinata.

Prethodni članakAprilia SR GT prvi “Urban Adventure” skuter
Sljedeći članakHP Corse & Ducati Diavel 1260S