Pirelli i WSBK nastavljaju suradnju do 2018.

 

pirelly-diablo-superbike

 

Iz Pirellija stižu vijesti da su ponovno pobjedili na natječaju za dobavljača guma za sve klase koje će se voziti na Svjetskom Superbike prvenstvu. Natječaj je organizirala Dorna, promotor i organizator ovog natjecanja, u dogovoru sa FIM-om, a ugovor vrijedi do kraja sezone 2018.

Partnertstvo između Pirellija i WSBK traje od 2004. godine čime se ova vrsta tehničke podrške, nakon 11 godina suradnje, stavlja na vrh tablice dugoročnosti ugovora s dobavljačima guma u povijesti internacionalnog motosporta. Ideja uvođenja jedinstvenog dobavljača za sve natjecatelje s ciljem minimalizacije troškova pokazala se vrlo uspješnom te je Pirelli s tim korakom podigao razinu kvalitete ali i kompetitivnost među vozačima, timovima i proizvođačima motocikala.

Produljenje ugovora za slijedeće četiri sezone sa WSBK, uz postojeći ugovor o ekskluzivnoj dobavi guma za F1, potvrđuje uspješnu poslovnu strategiju grupe Pirelli koja se ovim potezima etablira kao benchmark u Premium klasi odnosno u proizvodnji vrhunskih sportskih guma. Kroz više od desetljeće uspješne suradnje Pirelli je koristio informacije i iskustva skupljene na raznim stazama te na tome bazirao razvoj svojih novih proizvoda. O kojem obimu se radi, najbolje govore samo neki izvučeni statistički podaci:

  • Od 2004. godine do danas Pireli je na Superbike utrke dopremio 715,213 trkaćih guma u 661 varijanti
  • U 11 godina Pirelli je skupljao povratne informacije sa 24 stazes (Aragòn, Assen, Brands Hatch, Brno, Donington Park, EuroSpeedway Lausitz, Imola, Istanbul Intercity Park, Laguna Seca, Losail, Jerez de la Frontera, Kyalami, Magny-Cours, Misano Adriatico, Monza, Moscow, Nürburgring, Oschersleben, Phillip Island, Portimão, Salt Lake City, Sepang, Silverstone, Valencia, Vallelunga) u 16 zemalja i ukupno na 268 utrka
  • Broj odvoženih “trkaćih” kilometara prelazi brojku od 1 milijun a tempereature na kojima je voženo u rasponu su od 6 do 60 stupnjeva Celzijusa.

 

pirelli-ambience-8

 

 

 

Prethodni članakMichelin Bib Mousse
Sljedeći članakNovi Moto Puls na kioscima