Pirelli s novim gumama u Aragonu

Slijedeći vikend u Aragonu nastavljaju se Superbike utrke a novost je što Pirelli kao jedini dobavljač guma ima mogućnost ponuditi različite mješavine stražnjih guma za klase Superbike i EVO. Ukupan broj ponuđenih guma kao i ukupan broj guma koje svaki vozač ima na raspolaganju, prema pravilniku ostaje isti.

Vozači će kroz sezonu imati na raspolaganju posebne gume za pojedine utrke, neke će biti razvijane za obe klase, neke samo za jednu. S obzirom na različitu snagu, elektroniku i agregate, ideja je vozače iz EVO klase što više približiti klasi Superbike kako bi utrke dobile na atraktivnosti. Koliko će im to uspjeti, gurajući na neki način odgovornost dobrim dijelom na proizvođača guma, ostaje za vidjeti.

Aragon je brza i zahtjevna staza za koju će vozači klase Superbike, za cijeli vikend, imati na raspolaganju 75 guma Diablo Superbike: 35 prednjih i 40 stražnjih. Ukupan broj dovezenih Pirelli guma je 4755. Prednje se nude u standardnoj mješavini SC1 i SC2 ali i u trećoj s oznakom S1699, koja bi trebala poboljšati stabilnost i držanje na kočenjima i ulasku u zavoj na gruboj podlozi u Aragonu. Vozači koji će voziti Superpole imaju na raspolaganju posebno meku gumu u četiri mješavine od kojih tri zajedničke za obe klase. Što se tiče stražnjih guma na dispoziciji za sve vozače, tu je cijela gama zajedničkih SC0 i srednje tvrdih SC1 dok  četvrta i različita solucija Superbike vozačima daje na izbor gumu S1158 (SC1) a EVO klasi verziju R1120 (SC0). Kišne gume za sada nisu opcija s obzirom da prognoza najavljuje sunčano vrijeme s temperaturom zraka od 20-23 stupnja.

 

MCE British Superbike Championship

1

Prethodni članakPreminuo Massimo Tamburini
Sljedeći članak1199 Superleggera kreće u proizvodnju