Povijesna pobjeda MV Aguste

Do prije par godina bilo je teško povjerovati da se MV Agusta vraća u motosport a još teže da ćemo je je tako brzo gledati na pobjedničkom postolju. No, trideset i osam godina nakon što je legendarni Giacomo Agostini trijumfirao na stazi Nürburgring, MV Agusta je zasjela na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Na prvoj utrci Supersport prvenstva sezone 2014. na stazi Phillip Island pobijedio je Jusel Cluzel za upravljačem MV Aguste F3.

Usprkos pehovima koji su ga pratili tijekom vikenda i tek 14. mjestu na startnoj rešetki vozač MV Agusta Reparto Corse – Yakhnich Motorsport tima, Jusel Cluzel je tijekom cijele utrke imao sjajan tempo kojim se probijao u poretku i na kraju stigao do zaslužene pobjede. Sama borba za pobjedu u posljednjim krugovima pokazala je nevjerojatan talent francuskog vozača i ogroman potencijal motocikla F3.

Vidno uzbuđen i zadovoljan Giovanni Castiglioni, predsjednik MV Aguste posvetio je ovu povijesnu pobjedu svome pokojnom ocu Claudiu koji nikada nije prestao vjerovati u povratak slavnog talijanskog proizvođača na pobjedničke staze.

supersport1

supersport2

Prethodni članakWSBK – Phillip Island
Sljedeći članakHonda Super 90 concept