Povratak Yamahe u Superbike

Jedna od novosti koja se već mjesecima provlačila kroz specijalizirane medije odnosila se na Yamahin povratak u svjetsko Superbike prvenstvo. S obzirom da je nova Yamaha R1 odlično prihvaćena među kupcima širom svijeta, bilo je vrijeme da se dokaže i na natjecateljskoj stazi u najjačoj klasi motocikala koji se baziraju na serijskim inačicama. Ovaj puta Yamaha će prvi puta biti brandirana u plavoj boji poznatog sponzora Pata.

Po pitanju angažmana vozača, Yamaha se odlučila za dva vrhunska imena: Sylvain Guintoli, prošlogodišnji svjetski prvak na Apriliji nedavno završenu sezonu odvozio je na Hondi te Alex Lowes, perspektivni engleski trkač koji se zadnje dvije godine mučio i skupljao frustracije na Suzukiju. Prvo testiranje novih Yamahinih pulena na novim motociklima kreće sutra na andaluzijskom Jerezu pri čemu će se vozači upoznati sa motociklima te pokušati naći početni setup. Vremenska prognoza im ne ide na ruku jer je najavljena obilna kiša. Nakon ovog dvodnevnog testa na redu je nastavak u Aragonu te nakon toga povratak u Jerez.

Biti će vrlo interesantno vidjeti kako će se dva iskusna vozača snaći na novom motociklu te usporediti njihova vremena s konkurencijom na prvom zajedničkom testiranju…

W9ARKF4AA2GRO5IWA29L

QR8TJO1TO4KZW4LHWTAR

 

 

Prethodni članakMotobot by Yamaha
Sljedeći članakKTM RC16 MotoGP odvozio prve krugove…