Predstavljena Yamaha M1 za 2014

Yamahe s kojima će Lorenzo i Rossi ove sezone pokušati vratiti naslov prvaka predstavljene su na godišnjoj konvenciji u Indoneziji. Lorenzovi apetiti su veliki jer je u drugom dijelu sezone bio bolji od Marqueza ali bodovna razlika iz prvog dijela sezone bila je nenadoknadiva. Prilikom prezentacije, šefa Yamahinog tima Lin Jarvisa pitali su o glasinama da je Lorenzo potpisao ugovor s Ducatijem za 2015 na što je odgovorio da ne vjeruje da je Lorenzo išta potpisao i da se nada njegovom ostanku u Yamahi i nakon predstojeće sezone.

Što se tiče Rossija, startao je vrlo dobro no očekivanja mnogobrojnih fanova rasplinula su se kako je prvenstvo išlo dalje. Cementirana četvrta pozicija nije ono što se od njega priželjkuje a pogotovo nije ono što on sam misli da može ostvariti. Upravo je zato ova sezona ključna jer osim što mu ističe ugovor s Yamahom, i sam je najavio da će u slučaju nedovoljno dobrih rezultata objesiti kacigu o klin i posvetiti se vođenju svog tima.

Tehnički podaci nove M1 prilično su rezervirani te se navodi da novi agregat zapremine 1000 ccm raspolaže snagom od 240 KS na propisanih 160 kg. Ovjes je Ohlinsov, naplatci MFR od 16,5″, kočnice Brembo s diskovima promjera 320 mm… djeluje skoro kao jedan standardni R motocikl. :)

yamaha-m1-2014-00

yamaha-m1-2014-01

yamaha-m1-2014-03

yamaha-m1-2014-04

 

Prethodni članakHarley Davidson Fat Bob za 2014-u!
Sljedeći članakEnduro u pustinji u organizaciji “Desert Soul”