Pripreme za službeni trening u Sepangu

Slijedeći tjedan na stazi u Sepangu službeno počinje ovogodišnja MotoGP sezona prvim zinmskim testiranjima. Glavna novost je nova klasa nazvana “Open” o čijim osnovnim tehničkim razlikama smo već pisali a zapravo za sobom povlače prilično ozbiljne dugoročne konzekvence jer bi se u MotoGP klasi mogli boriti samo Honda i Yamaha.
U Sepang dolaze svi teamovi i vozači MotoGP dok je na slijedećem testu u Phillip Islandu početkom ožujka vrijeme predviđeno samo za testiranje guma. Marquez je najavio da je spreman za novu sezonu koju nastavlja s brojem 93, dok je Pedrosa u međuvremenu prekinuo suradnju sa Albertom Puigom, nekadašnjim odličnim vozačem i svojim dugogodišnjim mentorom. Veliki je upitnik i U Rossijevom teamu obzirom na nedavni razlaz sa Burgessom. Rossi traži novu krv i našao ju je u Silvanu Galbuseri. Što će donijeti ta suradnja, vidjet ćemo uskoro. Na Lorenza ne treba trošiti previše riječi, od njega očekujemo najviše.
Novosti prate i Ducati kojem će ova sezona biti vrlo bitna za slijedeće razdoblje jer nemogućnost približavanja Hondi i Yamahi mogla bi prouzročiti bitne promjene uuntar same organizacije. Dovizioso i novi timski kolega Crutchlow pod palicom dojučerašnjeg prvog čovjeka Aprilia Racinga, Gigija Dall’Igne morati će dati sve od sebe no ne ovisi sve samo o njima. Naime, Rossi je otvorio Pandorinu kutiju čestih “nesporazuma” između teama na terenu i centrale u Borgo Panigale. Novi šef bi morao to staviti pod kontrolu, bez toga je teško očekivati napradak.
Napeti su i satelitski vozači, Bradl koji se oporavio nakon frakture zgloba upravo u Sepangu, Espargaro i Smith kreću zajedno na M1 u Monster Tech3. Bautista, Ianonne, Redding, Hernandez… biti će vrlo interesantno vidjeti kako će se snaći na prvom treningu.
rossi

 

Prethodni članakDucati i Althea Racing za 2014 SBK
Sljedeći članakBMW odlazi i iz Endurancea