Rekordi za Dunlop na Isle of Man

BruceAnstey

Dunlop je prisutan na Isle of Man još od prvog natjecanja davne 1907. godine što ga ukupno čini najuspješnijim proizvođačem u povijesti ovog natjecanja. Ove godine su odličnim rezultatim dodatno pojačali svoju statistiku koju “kvari” jedino izvrsni Ian Hutchinon koji je s tri osvojene utrke zabilježio najbolji rezultat.

Bruce Anstey1

Utrke koje traju tjedan dana otvorio je Bruce Anstey pobjedom u prvoj Superbike utrci čime je dosadašnji broj pobjeda zaokružio na deset. Prestižnu i po mnogima najvažniju utrku godine, Senior TT Race, osvojio je veteran John McGuiness kojemu je to bila 23. pobjeda čime se izjednačio s legendarnim Mike Hailwoodom a dodatno ju je okrunio i novim rekordom od postignutih 132.701 mph. Dotadašnji rekord od 132.298 mph odvozio je Bruce Anstey na  prošlogodišnjoj Superbike utrci. Obojica su svoje pobjede i rekordna vremena odvozili na Dunlopu s tim da je jedina promjena koju je McGuinness napravio na svom motoru za nedjeljnu utrku bila kopiranje izbora smjese od timskog kolege Ansteya iz prve utrke što se pokazalo kao odičan izbor.

Isle_of_Man_TT_2015_Senior_TT_race__121

Isle_of_Man_TT_2015_Senior_TT_race__091

Prošlogodišnja utrka električnih motocikala, TT Zero, zahvaljujući onboard kameri i snimci objavljenoj na youtube-u, bila je odlična prilika bolje upoznati mogućnosti i brzinu električnih motocikala. Iako je (ne)zvuk i dalje teško prihvatiti, ovogodišnji McGuinnessov postignuti rekord od 119.279 mph dokazuje da brzina vrlo malo zaostaje za klasičnim agregatima s unutarnjim sagorijevanjem. Kao i prošle godine, TT Zero je pobjedio McGuinness dok su pored njega na podiju stajala druga dva Dunlopova vozača, Bruce Anstey i Lee Johnston.

Isle_of_Man_TT_2015_TT_Zero_Race_015

Ovogodišnji odlični rezultati od tri pobjede i deset podija rezultat su dugogodišnjeg rada i prikupljanja informacija Dunlopovih inžinjera kako bi u realnim uvjetima uspjeli ostvariti maksimalni učinak guma. Utrke na Isle of Man posebno su važan dio razvoja novih cestovnih guma, kako u Dunlopu tako i kod drugih proizvođača, pri čemu konkurentno okruženje ubrzava razvoj novih tehnologija i inovativnih rješenja tako da ćemo nastavak ove konkurentne borbe gledati i slijedeće godine.

JohnMcGRecordLapSeniorTT

 

 

Prethodni članakSHOEI DAY u AMD Čakovec 20.06.2015.
Sljedeći članakIsle of Man TT 2015