Motional robotaxi & Hyundai IONIQ 5

U najnovijoj epizodi Hyundaijevog podcasta Are We There Yet? gost Karl Iagnemma, izvršni direktor tehnološkog lidera Motionala i čovjek iza robotaxija, govori voditeljici Suzi Perry kako planira potpuno autonomni prijevoz učiniti svakodnevnom stvarnošću.

Karl Iagnemmma govori o misiji Motionala da osigura sigurnost i dosadu putnicima što su i dokazali kroz istraživanje

Motionalova misija je da vozila bez vozača učini sigurnom, pouzdanom i dostupnom stvarnošću. Proveli su stotine tisuća sati podešavajući vožnju robotaxija kako bi se ljudi osjećali kao da ga vozi stručni ljudski vozač. Istraživanja su dokazala da unutar svog prvog putovanja, nakon samo nekoliko minuta, putnici počinju gledati u svoj telefon ili gledati kroz prozor. Iagnemma objašnjava da im je bilo dosadno do kraja putovanja. A za njih, kao razvijača tehnologije autonomnih vozila, dosadno putovanje je najveći kompliment koji im možete dati.

Robotaxi baziran na Hyundai IONIQ 5 predstavlja idealan spoj elektrifikacije i autonomnog prijevoza

Robotaxi ima više od 30 senzora koji osiguravaju robusnu percepciju od 360 stupnjeva, slike visoke razlučivosti i detekciju objekata ultra dugog dometa za siguran autonomni rad u različitim okruženjima vožnje. Bit će opremljen Motionalovom dokazanom tehnologijom bez vozača, koja uključuje napredne sustave strojnog učenja – obučene na desetljećima podataka iz stvarnog svijeta – koja vozilu omogućuje sigurno kretanje u izazovnim i složenim situacijama vožnje.

Motional osim partnerstva s Hyundaijem planira sklopiti suradnje s kompanijama Lyft i Uber Eats

Motional će u njemu početi prevoziti javne putnike 2023., kroz značajno partnerstvo s tvrtkom Lyft za prijevoz putnika. Uz svoje javne usluge vožnje, Motional je također najavio da će koristiti robotaxi IONIQ 5 za obavljanje isporuka kroz partnerstvo s Uber Eats.

Poslušajte sve o robotaxiju i IONIQ 5 automobilu u podcastu Are We There Yet?

U drugoj sezoni, šestoj epizodi na linku podcasta Are We There Yet? možete saznati kako se robotaxi baziran na IONIQ 5 približava stvarnosti.

Prethodni članakMotoGP – Argentina 2022
Sljedeći članakAprilia SR GT prvi “Urban Adventure” skuter