SBK – Misano 2014

Superpole osvojen od strane Tom Sykesa na Kawasakiju odredio je i tijek obje utrke ovog vikenda. U prvoj utrci najbolje je startao Elias na “trećoj” Apriliji ali vrlo brzo su se Sykes i Baz probili na vrh i tamo ostali do samog kraja. Iza njih su se pozicionirale tvorničke Aprilije s tim da Melandri zadnjih nekoliko utrka postaje konstantan i brži od timskog kolege Guintolija. Vrlo brzo se napravio prilično veliki razmak tako da neku posebnu akciju nismo vidjeli. Očekivali smo je u drugoj utrci a do nje je jednim dijelom i došlo u borbi za drugo mjesto gdje su se glavne uloge podijelili Baz i Melandri. Marco je evidentno bio brži u većini segmenata staze ali se Baz nije dao i u tri navrata je vraćao izgubljenu poziciju. Na ravnim dijelovima je razmak između Kawasakija i Aprilije bio isti ili čak malo veći tako da prestizanje na tim dijelovima nije bila opcija. Melandri je poznat po svojim upornim napadima međutim krug prije kraja je i sam uvidio da će se morati zadovoljiti trećim mjestom i barem na taj načn završiti na postolju. Tako je konačni redoslijed prve trojice u obje utrke bio identičan: Sykes, Baz, Melandri. Spomenuti možemo i Ducatijeve vozače Giugliana i Daviesa koji su imali razočaravajući vikend jer nakon solidnih vremena na treninzima rasplet u utrkama nije bio toliko pozitivan. U prvoj utrci se Davies ugurao između Aprilijinih tvorničkih vozača i jednog ostavio iza sebe dok je u drugoj utrci pao. Giugliano je čak i vodio drugu utrku ali je zbog preuranjenog starta morao proći kroz box čime je  izbubio vodeću poziciju.

1.ApriliaRacing_Misano

Marco Melandri: “Zadovljan sam svojom vožnjom danas. Imao sam dobar osjećaj na motociku. U prvoj utrci, nakon nekoliko pogrešaka na startu, uspio sam preteći vozače ispred sebe, ali Kawasakiji su bili jednostavno brži. Razočaran sam drugom utrkom jer sam uspio nadoknaditi razliku zahvaljujući poslu napravljenom u garaži. Nažalost, ovdje je vrlo teško pretjecati, a Baz je jako dobro vozio i nije pogriješio nijednom. Mislim da sam mogao namučiti Sykesa. Ne bi mu bilo lako. Šteta što nismo do kraja pokazali napredak koji smo postigli. Nakon Sepanga sam i ovdje stalno bio brz. Na pravom smo tragu i sada samo trebamo dalje napredovati. Staza u Portimau će nam sigurno pomoći”.

Sylvain Guintoli: “Što se tiče prvenstva, barem držim drugo mjesto, ali definitivno sam više očekivao. Ne nedostaje nam brzine, ali kad je tempo utrke u pitanju moramo raditi na konzistentnosti peformansi. U prvoj utrci odabrali smo krivu gumu, dok je u drugoj utrci pravi izbor gume i nekoliko promjena geometrije motocikla donijelo znatan napredak u dostizanju vodećih. Dok sam vozio s Marcom i Bazom napravio sam nekoliko pogrešaka koje su me spriječile da se borim za podij. Šteta što nema treće utrke… Šalu na stranu, moramo raditi kako bi bili konzistentniji u utrkama”.

U ukupnom poretku je Sykes sad pobjegao na 251 bod dok je Guintli ostao na drugom mjestu sa 212 bodova, samo dva više pd trećeplasiranog Baza. Slijedeća utrka na programu je 6.7. na stazi u Portimau.

0204_p07_sykes_action_big

0050_p07_melandri_action_big

wsbk-misano-2014-1

427164_7014_big_hi_R07_Misano_Sykes_DZ1_3849

sbk-misano-gara2-podio-2014

 

 

race1-page-001 race2-page-001

Prethodni članakMV Brutale Pathos by GP Design
Sljedeći članakLeggero by W. Siegl