SKY Racing Team VR46

SKY Racing Team VR46 predstavio je svoje motocikle za sezonu 2021, uključujući po prvi puta i ulazak u MotoGP klasu. Na predstavljanju su bili nazočni Luca Marini, Marco Bezzecchi i Celestino Vietti. Prezentacija je održana u sjedištu VR46 Riders Academy. Vlasnik tima, Valentino Rossi, do nedavno je izjavljivao da ostaju u Moto2 ali da ulazak u najjaču klasu još nije izgledan međutim dosta se toga u međuvremenu promijenilo tako da je suradnja SKY-a i VR46 dodatno oplemenjena.

Suradnja između SKY-a i VR46 počela je još 2014. godine podržavajući ideju razvoja i podrške škole talijanskih vozača uz koju se vezalo zasigurno najjače ime talijanskog motosporta, Valentina Rossija. Koliko je projekt dobro vođen dokazuju brojni izvrsni rezultati i osvojena prvenstva a nekoliko godina kasnije tim je stigao do prestižne GP klase.

Metalik crna boja zamjenila je dosadašnju sivu te uz kontrast chrome plave i prepoznatljivi logo VR46 i SKY sada daju još agresivniji izgled motociklu kojeg će u MotoGPu voziti Luca Marini. Marco Bezzecchi će još jednu godinu provesti u Moto2 a društvo će mu raditi Celestino Vietti koji stiže iz Moto3.

Prethodni članakMarquez i treći put operiran…
Sljedeći članakVd Mark prvi put na novom BMW M1000RR