Tko želi biti Toprak?

Yamaha je pripremila repliku Toprakovog trkaćeg motocikla koja kreće u prodaju u limitiranoj količini od 21 primjerka. Replika pobjedničkog modela iz svjetskog Superbike prvenstva raspolaže sa 205 KS na stražnjem kotaču i teži manje od 175 kg sa svim tekućinama. Bitnom povećanju snage i smanjenju težine uvelike pridonosi i Akrapovič ispušni sustav uz kovane Marchesini naplatke, kao i natjecateljska upravljačka jedinica s pripadajućim ožičenjem te kontrolom proklizavanja, kočenja motorom i propinjanja na stražnji kotač.

Ovjes je naravno Ohlinsov, i to onim tvorničkih specifikacija, kao i natjecateljskim Brembo kočnicama. Tu je još i pregršt drugih detalja iz Yamahina GYTR natjecateljskog asortimana, kao i autogram Topraka Razgatliouglua i Paula Denninga kao vlasnika momčadi. Bitan je i detalj da se uz motocikl dobivaju dvije VIP propusnice za neke od Superbike utrka, ali i jednodnevni tečaj podešavanja i vožnje motocikla od strane Crescent tima.

Kao i obično u ovakvim prilikama, rezervacije se zaprimaju putem interneta preko Yamaha stranice. Nemamo povratne informacije ali s obzirom na vrlo mali broj primjeraka vjerujemo da će ovi primjerci vrlo brzo završiti u kolekcionarskim garažama.

Prethodni članakHyundai Seven – prvi električni SUEV koncept
Sljedeći članakBimota KB4 i KB4 RC