U dolasku novi BMW Serije 2 Coupe

Novi BMW Serije 2 Coupe bit će poseban model u obitelji Serije 2. Iako dijeli osnovno ime sa Serijom 2 Tourer i Gran Coupe s njima zapravo ima prilično malo zajedničkog. Dok Gran Coupe i Tourer imaju prednji pogon kupe će imati pogon na stražnje kotače. Za to će BMW najvjerojatnije upotrijebiti skraćenu verziju platforme CLAR na kojoj su bazirane Serija 3 i 4. Nova će serija 2 Coupe u proizvodnju krenuti ovog ljeta.

Automobil je trenutno u posljednjoj fazi razvoja. Prema BMW-u, raspored mase je idealnih 50:50, a ljubiteljima bavarske marke bez ikakve sumnje će se svidjeti i činjenica kako će Serija 2 Coupe biti dostupna i s rednim šestocilindarskim motorima. Tako će model M240i xDrive pokretati trolitreni šesocilindraš sa 374 KS i 500 Nm, jednak kao i u modelu M340i xDrive. Snaga se na sve kotače prenosi putem osmostupanjskog automatskog mjenjača. BMW o ovom modelu govori kao o vrhuncu ponude, ali vrlo je izgledno kako će u budućnosti ponovno doći i pravi M2.

Naravno, u ponudi će biti i skromniji benzinski motori i pogon samo na stražnje kotače. U svakom slučaju, nova Serija 2 Coupe ima 12 posto čvršću karoseriju i širi trag kotača i sprijeda i straga u odnosu na prethodnu generaciju. Adaptivni ovjes je na popisu serijske opreme.

Nova Serija 2 Coupe imat će, prema današnjim BMW-ovim standardima, prilično skromnu prednju masku. Poput električnog i4, imat će kvake na vratima koje su lagano uvučene. U prodaju bi ovaj model trebao stići sljedeće godine, a još nije poznato hoće li i ova generacija biti ponuđena i kao kabriolet.

Prethodni članakMV Agusta predstavila limitirani Rush
Sljedeći članakYamaha R7 2022