Upitna MotoGP utrka u Brnu

brno

Utrka MotoGP karavane koja bi se trebala voziti u Brnu od 14-16.08.2015. još uvijek je pod velikim upitnikom. Jučer je prekinuta prodaja ulaznica uz koju su organizatori na svojoj internet stranici postavili obavijest da obustavljaju prodaju karata jer je upitno održavanje utrke odnosno da će se sve znati slijedeći tjedan.

Iako nema službenih potvrda, upućeni kažu da se radi o problemu financijske prirode i da ta priča već traje nekoliko mjeseci. Naime, u početku je uz vlasnika staze, Karela Abrahama Sr., u organizaciji sudjelovao i grad u iznosu od okvirnih 30-40% no kako to obično biva, u javnim financijama je nešto zapelo i ostalo je otvoreno oko 1 milEUR duga od prošlogodišnje organizacije eventa. S druge strane, Ezpeleta kao čelni čovjek DORNA-e traži da promotor uplati 2,7 mil EUR ukoliko žele i ove godine organizirati utrku u Brnu. Vlasnik staze nije u mogućnosti ili jednostavno ne želi samostalno ući u taj projekt tako da je još uvijek sve otvoreno i konačna odluka trebala bi biti donešena na sastanku koji je predviđen za 29.06.

S obzirom na trenutnu situaciju, šanse da se Brno miče iz MotoGP kalendara veća je nego da ostaje. Ako se to stvarno i dogodi, i hrvatski poklonici MotoGP-a biti će uskraćeni s obzirom da nam je to jedna od bližih destinacija, termin utrke pada u ljeto i sve se događa oko praznika kada je lakše izvući koji slobodan dan. Ostaje pričekati još nekoliko dana i pratiti daljni razvoj situacije…

UPDATE: Ipak je za ovu sezonu pronađeno rješenje u smislu da će DORNA dozvoliti održavanje utrke, s obzirom na već pokrenutu organizaciju i preuzete obaveze, ali suradnja će se za buduće razdoblje prekinuti ukoliko organizatori zajedno s partnerima do 16.08.2015, odnosno dana održavanja utrke, ne prezentiraju DORNA-i dugoročni plan održavanja utrka s čvrstim financijskim pokrićem.

 

MotoGp of Czech Republic - Race

Prethodni članakBSB – Mackenzie u vatri
Sljedeći članakNot so Easy