Vespa Sprint u salonima

Sredinom 60-ih godina predstavljena je Vespa 50 i nova generacija Vespi sportskog duha osvojila je ulice diljem Europe. Bile su male, brze, iznimno agilne i moderne te su odgovarale mentalitetu mladih ljudi koji su ih vozili. Izvrsni pogonski agregat u manjoj šasiji kombinacija je zaslužna za iznimnu popularnost legendarnog modela Super Sprint 90, specijalne serije koja je proizašla iz Vespe 50 i nove Vespe 125. Linije su jasno odražavale sportski karakter, a taj je model i danas jedan od najtraženijih među kolekcionarima diljem svijeta. Zahvaljujući izvrsnoj upravljivosti redoviti je pobjednik utrka povijesnih modela.

Danas je Vespa Sprint prirodni nasljednik te tradicije po pitanju živosti, stila i mladenačkog duha. Stvorena je zajedno s novom Vespom Primavera s kojom dijeli novu čeličnu šasiju i dostupna je s pogonskim agregatima od 50 i 125 cm³. Namijenjena je osobama s mladenačkim duhom i ponosno pokazuje sportski stil koji njezino legendarno ime zaslužuje.

Nova Vespa Sprint utjelovljuje nasljeđe najbržih mladenačkih Vespi i donosi nezamjenjive elemente koje su je učinile legendarnom među mladim ljudima. Najprepoznatljiviji od njih su zasigurno četvrtasto prednje svjetlo i sportsko sjedalo kojima je Vespa Sprint oduvijek bila opremljena. Prednja dnevna svjetla koriste LED tehnologiju, baš kao i stražnje stop svjetlo. Pažnju također privlače i prekrasni aluminijski kotači od 12”. Riječ je o najvećim kotačima ikad korištenim na Vespi s manjom šasijom budući da je njihova veličina usporediva s onima na Vespi GTS.

Dizajn i suvremena tehnologija Vespe Sprint jasno ukazuju na činjenicu da Vespa uvijek gleda u budućnost dok uz to ne zaboravlja stilsku tradiciju koja ju je učinila istinskim ambasadorom talijanskog dizajna. Uz sportski i mladenački duh, Vespa Sprint donosi i brojne praktične detalje. Torbe i vrećice jednostavno ćete prevoziti uz pomoć sklopive kuke dok ćete u prostor ispod sjedala, jednostavno pospremiti jet kacigu s vizirom.

U ponudi su tri suvremena pogonska agregata, 50 2T, 50 4T 4V i 125 3V, pa će svatko pronaći pravu mjeru za sebe. Dostupno je pet različitih boja koje ovom modelu daju poseban karakter: žuta Positano, plava Gaiola, crvena Dragon, bijela Montebianco i crna Lucido.

Nova Vespa Sprint očekuje vas i u hrvatskim Vespa salonima po preporučenoj cijeni od 23.690 kn za model 50 2T, 25.390 kn za model 50 4T 4V i 33.990 kn za model 125 3V. Sve preporučene cijene odnose se na gotovinsko plaćanje.

2

5

6

 

Prethodni članakKTM motocross MY 2015
Sljedeći članakSBK – Sepang 2014