Walker i KTM pobjednici ovogodišnjeg Romaniacsa

 

112943_jonny_walker_2762

Red Bull KTM tvornički vozač Jonny Walker završio je ovogodišnje izdanje Romaniacsa kao ukupni pobjednik. Zadnjeg dana je bio pod velikim pritiskom Jarvisa na Husqvarni ali je ipak sa svojim KTM EXC 300 prvi prošao ciljem s postignutom razlikom od dvije minute.

Walkeru je ovo druga uzastopna pobjeda na jednoj od najzahtjevnijih hard enduro utrka koja se ove godine vozila već dvanaesti puta. Punih pet dana fizički izrazito naporne utrke u Karpatima. Surove rumunjske planine uz sav napor zahtjevaju i zavidnu razinu poznavanja orijentacije i navigacijskih uređaja. Vratolomni usponi i spuštanja po mekanom pijesku izuzetno su zahtjevni i opasni a organizatori su se potrudili dodatno otežati postavljanjem prepreka.

112922_jonny_walker_1024

Već prvog dana, na prologu, Walker je u najkraćem vremenu uspio proći postavljene prepreke u centru gradića Sibiua. Drugi dan utrke, i prvi koji se naziva pravim ektremnim hard endurom ipak je pripao Grahamu Jarvisu, trenutno najvećem Walkerovom rivalu u prvenstvu. Walker je tada završio treći, iza timskog kolege Lettenbichlera.

Sa šest minuta kašnjenja startao je u treći dan utrke i zahvaljujući svojim navigacijskim vještinama uspio nadoknaditi razliku tako da su zadnji dan Walker i Jarvis ušli s vrlo malom razlikom kada se trebao odlučiti pobjednik. Tada je Walker bolje snašao i pobjedio u najzahtjevnijoj, zlatnoj, klasi.

112947_podium_1024

112924_jonny_walker_1024

 

 

 

Prethodni članakNovi Dunlop Sportsmart2 i u H varijanti
Sljedeći članakWSBK – Sepang 2015