WSBK – Aragon 2015

RACE 1:

Prošlogodišnji dupli pobjednik Sykes najbolje je startao ispred Ducatija i Aprilije koju uskoro prestiže odlični Rea. Na četvrtom mjestu je Haslam. Iza njih su se ustalila dva mlada Španjolc i Argentinac, Torres, Forres i Mercado. Lowes na Suzukiju nije uspio napraviti nijti jedan krug zbog tehničkih problema. Početna prednost koju je Sykes napravio malo se manjila i Davies je svakim krugom bio sve bliže. Isto vrijedi i za Reu koji je napravio razliku ispred Haslama i samo čekao Daviesovu pogrešku. Nakon šest krugova Davies je usporio što je Sykesu omogućilo novu veću prednost a Rea se probio na drugo mjesto. Tada odustaje i drugi Suzuki, opet tehnički problemi, Haslama prolazi Forres a i Torres počinje napadati.

Osam krugova prije kraja Rea je timskom kolegi Sykesu na repu a i Davies je sve bliži. Dva kruga kasnije Rea se probija na prvo mjesto, nešto kasnije i Davies na Ducatiju prolazi Sykesa. Iza njih obje Aprilije prolaze Forresa i vode međusobnu borbu za četvrto mjesto dok na vrhu počinje borba za prvo mjesto jer je Davies odlučio skinuti Reu. U zadnjih nekoliko zavoja Davies fantastično napada i prolazi ali širi putanju i Rea vraća poziciju. Konačan poredak ostao je nepromjenjen, na podiju tri engleska vozača: Rea, Davies, Sykes. Četvrti Haslam, peti Torres.

wsbk-2015-aragon-gallery-prove-e-qualifiche_58

race1-page-001

 

 

RACE 2:

Start druge utrke prošao je bez kontakata i izlijetanja, Davies je bio najbrži, odmah iza njega Rea i Haslam, Lowes izlijeće ali se i vratio u utrku. Aprilije ovaj puta nisu smjele dozvoliti da se opet napravi prevelika prednost pa je Torres odmah napao i prošao Forresa a Haslam nastojao ostati što bliže Rei. Otprilike ista razlika stvorila se između prvih šest vozača, jedino je Sykes bio nešto bliži Haslamu ali očito je malo pretjerao jer je uslijedio vrlo nezgodan high side. Nedugo nakon njega pada i Guintoli, proklizavanje bez posljedica.

Davies je digao razliku u odnosu na drugoplasiranog Reu na 1.9 sekundi tako da je izgledniji bio napad Haslama iako ni njegov zaostatak nije bio zanemariv. U nekoliko krugova ga je uspio smanjiti tako da su u zadnjih deset krugova ušli relativno blizu. Daviesu je jedini zadatak bio ostati na kotačima i mirno završiti utrku. Zaostatak četvrtoplasiranog Torresa bio je u tom trenutku preko osam sekundi. Iako mu se približio, umjesto da Haslam napadne, Rea je pojačao tempo i opet stvorio malu prednost ali Haslam se nije predavao. Pet krugova do kraja Davies je napravio skoro pet sekundi prednosti a Haslam opet krenuo u napad no i ovaj put je Rea ostao nedostižan. Odličnom vožnjom napokon je stigla nagrada za Ducati i Daviesa koji je upisao prvu pobjedu.

U ukupnom poretku vodi Rea ispred Haslama, današnjim rezultatima iza njih se probio Davies.

ducati-wsbk-aragon-2015-5

race2-page-001

 

 

 

TRENINZI I KVALIFIKACIJE:

Na stazi u španjolskom Aragonu vozi se treća utrka sezone. Od standardno konfuznih početaka na slobodnim treninzima pa do kraja kvalifikacija prilično se mjenjala situacija na tablici da bi na kraju prvi europski Pole position ove godine osvojio Haslam na Apriliji ispred Daviesa na Ducatiju i Sykesa na Kawasakiju. Jutrošnji warm-up donio je i novu promjenu kad je na čelo tablice zasjeo Xavi Forres, nova zamjena za ozlijeđenog Giugliana.

superpole-1-e-2-campionato-mondiale-sbk-aragon-2015_1_jpg_650

wsbk-2015-aragon-gallery-prove-e-qualifiche_24

wsbk-2015-aragon-gallery-prove-e-qualifiche_21

wsbk-2015-aragon-gallery-prove-e-qualifiche_62

 

Prethodni članak
Sljedeći članakMotoGP – Austin Texas 2015