WSBK – Brno 2018

Nakon uzbudljivog vikenda u Doningtonu gdje je vd Mark po prvi puta pobijedio u obje utrke, u Brnu su se stvari polako vraćale u normalu odnosno Rea i Sykes su opet na treninzima bili najbrži. Isto se dogodilo i u utrci, odličnim startom Rea i Sykes obranili su svoje pozicije iz kvalifikacija. Odmah iza njih bili su Melandri i Lowes međutim utrka je prekinuta u trećem krugu nakon izlijetanja Rinaldija i Torresa.

Iz drugog pokušaja utrka je nastavljena, start je bio gotovo identičan, s Reom na vrhu. Drugoplasiranog Sykesa napadao je i već nakon dva kruga prošao Melandri dok su se iza njega borili vd Mark i Lowes na Yamahama. Davies ih već u tom trenutku nije mogao pratiti a do kraja utrke prošli su ga još Savadori i Laverty. Taj poredak se više do kraja utrke nije mijenjao pa je 60-om pobjedom u karijeri Rea upisao novih 25 bodova i već sada napravio teško dostižnu razliku u prvenstvu.

Druga utrka počela je zanimljivije od prve, povele su Yamahe, Melandri i Davies su ih stizali a između njih se ubacio i Laverty. U trećem krugu Rea je pokušao napasti Sykesa pri čemu je otišao preširoko te je na povratku na putanju došlo do bočnog kontakta nakon kojeg je Rea pao. Na kratko je pokušao nastaviti utrku no ubrzo je odustao. Direkcija utrke je taj trenutak nazvala incidentom ali kasnijih reakcija nije bilo.

Nakon pet odvoženih krugova Melandri je prošao Lowesa u borbi za prvo mjesto i već se u slijedećem zavoju prekočio i izletio. Isto se vratio u utrku no izgubio je previše vremena prilikom izvlačenja iz šljunka. Krug i pol kasnije, prilikom napada na Lavertyja, pao je i Sykes. Kasnije je bila prilično zanimljiva borba Melandrija i Sykesa za predzadnje mjesto.

Davies nije mogao držati ritam vodeće dvojice te je 12 krugova prije kraja bilo jasno da Yamaha upisuje 25 i 20 bodova. Lowes je vodio cijelo vrijeme dok je vd Mark sa zaostatkom od okvirnih 0,3 sekundi čekao završnicu da proba napasti međutim Lowes je bio prebrz pa je konačno i on upisao pobjedu. Na podiju je bio i Davies a slijedili su Laverty, Savadori i Rinaldi koji su većinu utrke odvozili zajedno u grupi.

Laguna Seca je slijedeće je odredište za dva tjedna. Nakon toga na redu je talijanski Misano a onda slijedi ljetna pauza.

 

 

 

Prethodni članakPeugeot Metropolis 400i RX-R
Sljedeći članakmotostop.hr – nova online trgovina dijelova