WSBK – Imola 2015

Nakon ozlijede u Phillip Islandu na samom otvorenju sezone, Davide Giguliano morao je propustiti prvih nekoliko utrka. Šteta, jer se u ovoj sezoni od njega puno očekivalo s obzirom da je i u drugim timovima došlo do značajnih promjena a Giugliano iza sebe ima već dovoljno iskustva i Ducati koji je konkurent za sami vrh. Zato se u prvim utrkama vodila žestoka borba između engleskih vozača  u kojima je najviše bodova skupio Rea ispred Haslama, Daviesa i Sykesa. Povratak Giguliana bio je planiran za utrku u Imoli, što se i dogodilo, ali malo je bilo onih koji su vjerovali da će odmah osvojiti Superpole i startati utrku s vodećeg mjesta. Iza njega su na gridu dva Kawasakija, Sykes i Rea, onda Davies na Ducatiju a nakon njega dvije Aprilije, Haslam i Torres.

1. UTRKA:

Izvrstan start Gigugliana koji je odmah napravio prednost ispred oba Kawasakija na čijem repu je ostao Davies a iza njega dvije Aprilije. Nakon dva kruga Rea je počeo smanjivati razliku, zajedno s njim i Sykes te Davies dok su drugi ostali daleko iza vodeće grupe uključujući i petoplasiranog Haslama. Drugi Aprilijin vozač, Torres, izletio je sa staze ali se vratio na trinaesto mjesto.

Prva promjena u vodećoj grupi uslijedila je u sedmom krugu kada je Davies prestigao Reu ali ubrzo nakon toga izletio u pijesak, izgleda zbog tehničkog problema, i završio utrku. Tada u napad kreće Sykes koji prolazi Giugliana. Najbrži krug vozi Rea koji je ubrzo prošao na drugo mjesto i krenuo loviti Sykesa no težak pad Saloma prekida utrku devet krugova prije kraja.

U ponovnom startu nastavka utrke, Giugliano je krenuo s druge pozicije s obzirom na rezultat kruga prije prekida no loše je startao pa su Kawasakiji otišli naprijed a on se borio sa Haslamom koji je dobro startao i bio treći do prvog zavoja. U krugovima koji su slijedili Rea se probija na čelo, Giugiano pokušava stići Sykesa a Haslam to sve gleda s priline udaljenosti. Kawasakiji se odvajaju a Sykes je ponovno pokušavao vratiti vodstvo no Rea nije dozvolio niti napad pa je utrka tako i završila. Giugliano treći, Haslam četvrti onda Guintoli, Badovini, Mercado…

race1-page-001

 

2. UTRKA:

Opet su Kawasakiji bili najbrži na startu ispred oba Ducatija i Aprilije. Davies je zatvorio Haslama koji je skoro uspio stići do četvrtog mjesta. Već nakon prvog kruga zeleni su otišli naprijed te se formirala zmija s pristojnim razmakom između vozača. Neke posebne akcije slijedećih nekoliko krugova nije bilo, najbliži napadu bio je Sykes koji je Rei cijelo vrijeme visio na repu a Ducatiji su zaostajali oko sekunde. Kasnije je Rea pojačao ritam tako da ga Sykes nije uspio dostići, Giugliano je usporio pa ga je Davies prošao no kao u prvoj utrci, opet je došlo do tehničkih problema pa je Davies morao odustati. Haslamov pad otvorio je mogućnost Torresu za prvi podij što je iskoristio prošavši Giugliana. Nakon toga više nije bilo promjena odnosno Rea je dvostrukom pobjedom osigurao novih 50 bodova a Sykes s dva druga mjesta 40. S ukupnih 240 bodova i trenutnom formom teško će biti stići Reu pa bi ovo vrlo lako mogla biti njegova prva sezona s naslovom WSBK prvaka.

Slijedeća utrka na rasporedu je 24.05. u Doningtonu.

race2-page-001

 

 

 

sbk-2015-imola-foto-dei-piloti-sbk-durante-prove-e-superpole_12

sbk-2015-imola-foto-dei-piloti-sbk-durante-prove-e-superpole_15

sbk-2015-imola-foto-dei-piloti-sbk-durante-prove-e-superpole_21

sbk-2015-imola-foto-dei-piloti-sbk-durante-prove-e-superpole_17

sbk-2015-imola-foto-dei-piloti-sbk-durante-prove-e-superpole_41

sbk-2015-imola-foto-dei-piloti-sbk-durante-prove-e-superpole_45

Prethodni članakProdužetak Dunlop akcije poklon bon za gorivo!
Sljedeći članakYamaha X-City 250 akcija