WSBK Misano 2017

Drama sedme utrke sezone, u talijanskom Misanu, događala se u zadnjem krugu prve utrke a glavni protagonist bile su – gume. Na treninzima i kvalifikacijama nije bilo iznenađenja tako da je poznata četvorka opet bila na vrhu. Najbolje je startao Rea ali je ubrzo vodstvo morao prepustiti vd Marku te se isto tako dobro potruditi da ga ne prođu Davies i Melandri. Sykes je držao peto mjesto a akcija je počela šest krugova prije kraja kada je vd Mark pao nakon proklizavanja zadnja gume. U vodstvo je prešao Rea, i dalje s dva Ducatija na leđima.

Tri kruga kasnije, Davies i Melandri prošli su Reu koji uskoro vraća Melandriju. Davies je njihovu borbu iskoristio za stvaranje minimalne prednosti ali se i ona usk0oro počela topiti jer se Rea nije predavao. Sve je to s pristojne udaljenosti promatrao Sykes, tada na četvrtom mjestu. Ulaskom u zadnji krug, u četvrtom zavoju pada Melandri i Sykesu poklanja podij. Rea je dobro napao Daviesa koji pod pritiskom pada a Rea koji mu je doslovno na zadnjem kotaču, nije ga mogao izbjeći te ga udara u leđa i pri tome također pada. Uspio se dići i nastaviti te završiti utrku na trećem mjestu, iza pobjednika Sykesa i drugoplasiranog Lowesa. Davies je nakon nezgodnog udarca u leđa prebačen u bolnicu na daljnje pretrage.

 

Fores je poveo drugu utrku i zajedno sa sunarodnjakom Torresom izmjenično držao vodstvo četiri kruga kad su se počeli približavati Sykes, Rea i Melandri. Nisu stigli ni napasti Foresa, tada na drugom mjestu, s obzirom da je zbog tehničkih problema morao odustati. Tek u desetom krugu Melandri je prvi krenuo u napad na Torresa za prvo mjesto a Rea Sykesa za treće. Iza njih su obje Yamahe prošle Lavertyja za peto i šesto mjesto međutim dva zavoja nakon toga, u prebacivanju u šikani, Lowes je izgubio grip na prednjoj gumi i pao. Još nekoliko krugova bilo je potrebno Melandriju da prođe Torresa i preuzme vodstvo. Čak su u toj borbi obojica uspjeli prema Kawasakijima napraviti razliku od nešto manje od sekunde. Torres se izvrsno držao i čak na trenutke zaprijetio da bi se mogao vratiti u vodstvo. Međutim, njegov današnji odličan performans završen je tehničkim problemom kad je BMW otkazao poslušnost. Rea je tada prestigao Sykesa nastojeći pokušati ugroziti Melandrija koji je tada imao oko 2 sekunde prednosti. Četvrti je bio vd Mark, zatim Laverty, Savadori… Za razliku od osjetno vruće subote, u nedjeljnoj utrci nije bilo forsiranja guma a time ni padanja u zadnjem krugu pa je utrka završila navedim redoslijedom. Šteta što nije bilo Daviesa ali postoje naznake da će biti spreman na slijedećoj utrci za tri tjedna na američkoj Laguni.

 

 

Prethodni članakNove Yamahe Enduro GP 250/450 F
Sljedeći članakMotoGP – Assen