Yamaha D’elight 125

Yamaha kroz model D’elight nudi živahan, pouzdan i ekonomičan gradski skuter koji kao “entry level” ne krasi agresivan već ugodan i moderan dizajn. Prednji dio obilježava okruglo svjetlo s dnevnom LED pozicijom i skladno integriranim pokazivačima smjera dok su bočne linije i stražnji kraj jednostavnog, klasičnog dizajna. Zaslon je LCD s analognim brzinomjerom te digitalnim pokazivačima količine goriva, prijeđenih kilometara i vremena. D’elight se nudi u tri boje a možete ga i nadograditi Yamaha dodatnom opremom.

Položaj sjedenja također ne odstupa od očekivanog, sjedalo je vrlo udobno i postavljeno na 80mm a prostora za noge, iznad ravne podnice, dovoljno je i za više osobe. Ispod sjedala nalazi se 36-litarski prostor za odlaganje kacige i manjih stvari. Poklopac spremnika goriva zapremine 5,5 litara nalazi se s lijeve strane ispod upravljača dok je na istom mjestu s desne strane brava s dodatnom zaštitom od krađe te prekidači za otvaranje poklopca goriva i sjedala.

D’elight je siluetom vrlo uzak kako bi se što bolje snalazio u gradskim gužvama i manjim prostorima za parkiranje. Težina skutera iznosi 99 kg što ga uz kotače promjera 12″ sprijeda i 10″ straga čini izuzetno laganim i agilnim. Kočnice su kombinacija diska promjera 180 mm sprijeda i bubnja straga koja osim što radi kombinirano, više nego dobro obavlja svoj zadatak. Isto možemo reći i za ovjes, pogotovo stražnji koji se vrlo dobro nosi s neravnom podlogom i težim vozačem. Skuter je opremljen zrakom hlađenim blue core agregatom zapremine 125 ccm, EURO 5, uz gotovo 10Nm što ga čini iznenađujuće živahnim ali istovremeno i vrlo štedljivim jer će vam za put od 100 km biti potrebno manje od dvije litre goriva. Već od pokretanja radi tiho i uglađeno, a opremljen je i automatskom Start & Stop funkcijom za dodatno smanjenje emisije štetnih plinova.

D’elight je odličan izbor za početnike ali i iskusnije vozače koji žele praktičan i upotrebljiv skuter, bilo za svakodnevnu ili povremenu upotrebu, a da pri tome ne treba izdvojiti previše novaca. Za cijenu od 3.100 EUR, dobivate ekonomični skuter odličnih performansi koje će u urbanoj sredini u potpunosti zadovoljiti potrebe, te u konačnici kvalitetnog radnika na kojeg se uvijek možete osloniti. Za pouzdanost i kvalitetu ne treba brinuti, to osigurava Yamaha logo.

Prethodni članakAprilia, kraljica pustinje pobjeđuje u Dakru
Sljedeći članakDucati Desmo450 MX