Yamaha Sport Touring novosti za 2023

Yamaha je za ovu sezonu pripremila novosti u Sport Touring segmentu. Obuhvaćena je cijela paleta putnih motocikala a u nastavku donosimo pregled osnovnih novosti…

NIKEN GT:

Uz dvostruke prednje kotače koji se naginju, NIKEN GT pruža vrhunsku udobnost vožnje zajedno s povećanim osjećajem stabilnosti, neusporedivim samopouzdanjem u zavojima i mogućnostima vožnje u svim vremenskim uvjetima. Za razliku od bilo kojeg drugog modela u svojoj klasi, ovaj tehnološki napredan stroj dizajniran je za radoznale vozače koji žele poduzeti sljedeći korak na svom motociklističkom putovanju.

Uz više specifikacije i vrhunsku završnu obradu, novi NIKEN GT za 2023. jedna je od Yamahinih najsofisticiranijih sportskih krstarica i ima niz naprednih novih tehnologija agregata, šasije i elektroničke kontrole koje su dizajnirane za podizanje kvalitete svake vožnje.

Opremljen snažnijim CP3 agregatom od 890 ccm, koji udovoljava normi EU5, kao i TFT instrumentima s mogućnošću povezivanja i Garmin navigacijom**, poboljšanim ovjesom, poboljšanom ergonomijom i najsuvremenijom elektronikom, ovaj jedinstveni stroj pruža vrhunsku učinkovitost vožnje zavojima zajedno s izvanrednom mogućnosti prevaljivanja velikih udaljenosti.

Samostalno ili sa suvozačem, ova vodeća sportska krstarica ima potencijal pružiti alternativnu perspektivu svijeta – kao i mogućnost nadahnuti, uzbuditi i oduševiti na svakom putovanju do bilo kojeg odredišta.

TRACER 7/7 GT

Na Yamahinim modelima TRACER 7 i TRACER 7 GT iskorišten je opsežnog niz tehničkih promjena koje su osmišljene kako bi pružile još svestranije i korisnije iskustvo vožnje.

Pogonjeni Yamahinim prilagodljivim agregatom CP2, koji udovoljava normi EU5 i isporučuje snagu s puno okretnog momenta, ovi iznimno okretni modeli za sportska putovanja na velike udaljenosti poznati su po svojim uzbudljivim performansama. Oba modela dobivaju brojne dorade i nadogradnje, dok je TRACER 7 GT još bogatije opremljen dodatnim značajkama za poboljšane mogućnosti putovanja.

Osim novog TFT mjernog instrumenta dijagonale 5 inča koji se može povezati, većih disk kočnica i preuređenog prednjeg ovjesa koji se nalazi i na modelu TRACER 7, model GT također je opremljen širokim rasponom luksuzne i udobne opreme dizajnirane da vozaču modela iz asortimana Sport Touring pruži još privlačniji paket „spreman za pokret”.

TRACER 9 GT + SPORT TOURING

Yamahini modeli Sport Touring daju vozačima diljem svijeta priliku da žive svoje snove i istražuju ceste života kad god osjete potrebu za bijegom od svakodnevne stvarnosti. Bilo da se radi o odmoru za vikend ili ambicioznom dugom putovanju, asortiman modela TRACER 9 ima performanse, udobnost i svestranost kako bi se zadovoljila želja svakog vozača za putovanjem.

Vrlo posebna formula agregata CP3 velikog okretnog momenta zapremnine 890 ccm, laganog aluminijskog podvozja, prirodne ergonomije i dizajna spremnog za prtljagu osigurava da su ovi motocikli spremni za polazak kad god je to potrebno. 

Sada je Yamaha spremna prenijeti koncept modela TRACER u novu uzbudljivu dimenziju s pomoću najsofisticiranijeg modela sportske krstarice koji je tvrtka ikada proizvela. Nadovezujući se na prednosti postojećih modela, novi TRACER 9 GT+ dolazi s nizom najbolje tehnologije u klasi koja je dizajnirana za transformaciju svake vožnje pružajući dosad nezamisliv stupanj svestranosti i nadzora.

Uz potpuno integriranu vrhunsku elektroniku uključujući radar milimetarskih valova, prilagodljivi tempomat, radarski povezani sustav ujednačenog kočenja, elektronički ovjes i inteligentne načine vožnje – kao i TFT instrumente koji se mogu povezati i potpuno integriranu navigaciju marke Garmin – novi TRACER 9 GT+ spreman je za predstavljanje nove ere nadzora koja će iskustvo sportskog krstarenja podići na višu razinu.

Prethodni članakLEGO predstavio Land Rover Classic Defender 90 set
Sljedeći članakUskoro počinje nova MotoGP sezona