Yamaha Sport Touring novosti za 2023

Yamaha je za ovu sezonu pripremila novosti u Sport Touring segmentu. Obuhvaćena je cijela paleta putnih motocikala a u nastavku donosimo pregled osnovnih novosti…

NIKEN GT:

Uz dvostruke prednje kotače koji se naginju, NIKEN GT pruža vrhunsku udobnost vožnje zajedno s povećanim osjećajem stabilnosti, neusporedivim samopouzdanjem u zavojima i mogućnostima vožnje u svim vremenskim uvjetima. Za razliku od bilo kojeg drugog modela u svojoj klasi, ovaj tehnološki napredan stroj dizajniran je za radoznale vozače koji žele poduzeti sljedeći korak na svom motociklističkom putovanju.

Uz više specifikacije i vrhunsku završnu obradu, novi NIKEN GT za 2023. jedna je od Yamahinih najsofisticiranijih sportskih krstarica i ima niz naprednih novih tehnologija agregata, šasije i elektroničke kontrole koje su dizajnirane za podizanje kvalitete svake vožnje.

Opremljen snažnijim CP3 agregatom od 890 ccm, koji udovoljava normi EU5, kao i TFT instrumentima s mogućnošću povezivanja i Garmin navigacijom**, poboljšanim ovjesom, poboljšanom ergonomijom i najsuvremenijom elektronikom, ovaj jedinstveni stroj pruža vrhunsku učinkovitost vožnje zavojima zajedno s izvanrednom mogućnosti prevaljivanja velikih udaljenosti.

Samostalno ili sa suvozačem, ova vodeća sportska krstarica ima potencijal pružiti alternativnu perspektivu svijeta – kao i mogućnost nadahnuti, uzbuditi i oduševiti na svakom putovanju do bilo kojeg odredišta.

TRACER 7/7 GT

Na Yamahinim modelima TRACER 7 i TRACER 7 GT iskorišten je opsežnog niz tehničkih promjena koje su osmišljene kako bi pružile još svestranije i korisnije iskustvo vožnje.

Pogonjeni Yamahinim prilagodljivim agregatom CP2, koji udovoljava normi EU5 i isporučuje snagu s puno okretnog momenta, ovi iznimno okretni modeli za sportska putovanja na velike udaljenosti poznati su po svojim uzbudljivim performansama. Oba modela dobivaju brojne dorade i nadogradnje, dok je TRACER 7 GT još bogatije opremljen dodatnim značajkama za poboljšane mogućnosti putovanja.

Osim novog TFT mjernog instrumenta dijagonale 5 inča koji se može povezati, većih disk kočnica i preuređenog prednjeg ovjesa koji se nalazi i na modelu TRACER 7, model GT također je opremljen širokim rasponom luksuzne i udobne opreme dizajnirane da vozaču modela iz asortimana Sport Touring pruži još privlačniji paket „spreman za pokret”.

TRACER 9 GT + SPORT TOURING

Yamahini modeli Sport Touring daju vozačima diljem svijeta priliku da žive svoje snove i istražuju ceste života kad god osjete potrebu za bijegom od svakodnevne stvarnosti. Bilo da se radi o odmoru za vikend ili ambicioznom dugom putovanju, asortiman modela TRACER 9 ima performanse, udobnost i svestranost kako bi se zadovoljila želja svakog vozača za putovanjem.

Vrlo posebna formula agregata CP3 velikog okretnog momenta zapremnine 890 ccm, laganog aluminijskog podvozja, prirodne ergonomije i dizajna spremnog za prtljagu osigurava da su ovi motocikli spremni za polazak kad god je to potrebno. 

Sada je Yamaha spremna prenijeti koncept modela TRACER u novu uzbudljivu dimenziju s pomoću najsofisticiranijeg modela sportske krstarice koji je tvrtka ikada proizvela. Nadovezujući se na prednosti postojećih modela, novi TRACER 9 GT+ dolazi s nizom najbolje tehnologije u klasi koja je dizajnirana za transformaciju svake vožnje pružajući dosad nezamisliv stupanj svestranosti i nadzora.

Uz potpuno integriranu vrhunsku elektroniku uključujući radar milimetarskih valova, prilagodljivi tempomat, radarski povezani sustav ujednačenog kočenja, elektronički ovjes i inteligentne načine vožnje – kao i TFT instrumente koji se mogu povezati i potpuno integriranu navigaciju marke Garmin – novi TRACER 9 GT+ spreman je za predstavljanje nove ere nadzora koja će iskustvo sportskog krstarenja podići na višu razinu.

Najnovije