Yamaha XV950/R

Nedavno smo pisli o Yamahinom motociklu naziva Bolt koji je tada bio predstavljen za američko tržište no kako se i očekivalo, sada stiže i u Europu pod imenom XV950/950R. Moderna izvedba custom motocikla ne pretjerano visoke cijene, koja još nije poznata ali uzimamo u obzir glavnog konkurenta Harley Davidsona 883, bilježi vrlo dobre tržišne rezultate pa se Yamaha uključila u borbu.

XV950/R zajedno sa “Special Edition” modelima XJR1300 i V-Max čini novu obitelj naziva Sport Heritage koja je dizajnom inspirirana prošlošću ali sa svim modernim komponentama. Kompaktni bobber nisko postavljenog sjedala i modernih detalja pokreće 52KS/80Nm zrakom hađenog V-Twina kapaciteta 942 ccm poznatog iz Midnight Star-a. Težina XV 950 nešto je manja od 250kg a od opreme možemo spomenuti ABS u seriji, te bolji ovjes na R modelu u vidu dodatnih spremnika plina na stražnjim amortizerima.

Očekivano vrijeme pojavljivanja XV-a na tržištu s ove strane velike bare očekuje se tijekom rujna a do tada ćemo znati i točnu cijenu.

-

-

-

-

-

-

-

- 10

 

 

 

Prethodni članakYamaha cjenik 2013
Sljedeći članakKTM 1290 SDR