Yamaha Yard Built XR9 Carbona by Bootpower VIDEO

Filozofijom koja stoji iza Yamahina programa Yard Built želi se pokazati što je sve moguće kada se najkreativnijim umovima prilagođene industrije prepusti motocikl iz standardnog proizvodnog programa. U posljednjih nekoliko godina vidjeli smo nevjerojatna remek-djela na dva kotača koji izlaze iz radionica diljem Europe, a novi XR9 Carbona tvrtke Bottpower zasigurno je jedan od najradikalnijih Yamahinih modela Yard Built koji se ikada pojavio. 

Kompaktan, agresivan i lagan, XR9 Carbona dizajniran je tako da pruži visoku razinu performansi na zavojitim i izazovnim otvorenim cestama koje svakom vozaču podižu adrenalin. Priča je započela 2017. godine, kada su izvanredna izdanja tvrtke Bottpower pobijedila u dvije kategorije na kultnoj međunarodnoj brdskoj utrci Pikes Peak u državi Colorado, SAD – jednoj od najstarijih i najpoznatijih svjetskih utrka na opasnoj stazi od 19,99 kilometara sa 156 zavoja i usponom koji doseže 1.440 metara. 

„XR9 Carbona nadahnuta je našim pobjedama u Pikes Peaku. Shvatili smo kako je kompaktno podvozje Yamahe XSR900, pogonjene agregatom CP3, idealna osnova za ovaj dinamični novi i posebni model Yard Built”, komentirao je upravitelj tvrtke Bottpower David Sánchez. „Najprije nam je bio cilj stvoriti zanimljiv i brz motocikl modernog i agresivnog izgleda – a također smo željeli razviti komplet „uključi i vozi” koji će omogućiti bilo kojem vlasniku Yamahe XSR900 ili CP3 platforme da svoj motocikl pretvori u model XR9.” 

„Koristeći svoje veliko iskustvo s kompozitnim materijalima i 3D ispisom, uveli smo elemente Yamahe serije R, poput skrivenih okruglih svjetala, kako bismo stvorili osjećaj trkaćeg motocikla s registarskom pločicom”, objašnjava viši dizajner tvrtke Bottpower Hugo van Waaijen. „XR9 Carbona ima puno optičkih masa oko motora, što znači da je sprijeda zdepast, a straga kratak – i kada se gleda prednje 3/4 podsjeća nas na Pitbulla koji ima snažne mišiće ramena (spremnik za gorivo) i pogrbljeni izgled koji stvara snažan stav.”

Iako su mnogi Yamahini Yard Built motocikli posebni „unikati” kojima je cilj nadahnuti vlasnike da stvore svoj vlastiti jedinstveni motocikl, komplet Bottpower Carbona XR9 uklopit će se na bilo koju postojeću platformu XSR900 ili CP3 bez potrebe za preinakama okvira.

Komplet XR9 Carbona uključuje poklopac spremnika za gorivo s integriranim usisima zraka od karbonskih vlakana, sjedalo i stražnji kraj od karbonskih vlakana, uključujući sjedalo od materijala alcantara, stražnja svjetla i pokazivače smjera, prednju registarsku pločicu, s integriranim LED pozicijskim svjetlima, poklopce hladnjaka s krilcima, duga/kratka svjetla, držač registarske pločice, poklopac lančanika i ploču oklopa s donje strane agregata.

Prethodni članakThe sound of MT-09 2021
Sljedeći članakTito Rabat potpisao za Ducati Barni WSBK Team