Zašto koristiti Garmin Zumo na motociklu?

Zumo XT2, Lifestyle Photography

Serija Garmin zūmo pruža mnoge pogodnosti za avanturističke motocikliste. Ovdje su glavne funkcije koje dolaze s vrhunskim navigatorima za motocikle.

Jeste li vozač koji želi skrenuti s utabane staze? Bilo da se radi o tri dana ili 30 minuta, avanturi na cesti ili izvan nje, otkrijte rutu svojih snova uz robusnu seriju Garmin zūmo. Dizajnirane da izdrže vremenske nepogode i neravan teren, Garmin motociklističke navigacije kao što je zūmo XT2 prepune su funkcija dizajniranih za vozače i projektiranih za motocikle.

Zūmo XT2 omogućuje solo i grupnom vozaču da uživa u svakoj avanturi. A to je tek početak njegove ponude. Provozati se biciklom i skrenuti sa staze ne mora značiti da ćete biti “izvan staze”. Uz zūmo XT2 iskoristite svoju avanturističku stranu s jedinstvenim off-road funkcijama kao što je jednostavno prebacivanje karte za pristup topografskim kartama i BirdsEye Direct Satellite Imagery tako da znate gdje ste i kamo idete.

Zumo XT2, Lifestyle Photography

Glavne funkcije:

Po čemu je zūmo XT2 poseban? Naravno, izgleda sjajno i lako je čitljiv sa svojim iznimno svijetlim zaslonom od 6 inča čitljivim na suncu. I nema sumnje da je izdržljiv i napravljen da traje u svim uvjetima, ali ćete biti iznenađeni mogućnostima koje mnoge funkcije pružaju.

  • Garmin Adventurous Routing: život je pun preokreta. Uz Adventurous Routing, možete odlučiti u kojoj mjeri. Osim toga, možete preskočiti ravne i dosadne rute, što znači manje autocesta. Odaberite željene ceste putem Adventurous Routing kako biste osigurali pravu motociklističku avanturu sa svim brdima, zavojima i znamenitostima. Stoga prepustite svom zūmo uređaju da vam pruži ugodniju vožnju.
  • Sjajne vožnje: prije nego što krenete na svoju sljedeću vožnju, upotrijebite funkciju sjajnih vožnji da otkrijete nove i popularne rute u aplikaciji Garmin Tread preuzetoj na vaš kompatibilni pametni telefon. Označite rutu koja vam najviše odgovara i ona će se automatski sinkronizirati s vašim navigatorom. Nakon putovanja dodajte ocjene težine i prenesite fotografije koje ćete podijeliti s drugim vozačima u aplikaciji Tread.
  • Popularni putovi: Ponekad je najbolje kopirati tuđu zadaću. Bilo da još uvijek učite navigaciju motocikla ili ste u novom području, pogledajte popularne moto staze koje su drugi otkrili putem funkcije popularnih staza.
  • Grupna vožnja mobitelom: Savršen dan za vožnju sa svojom ekipom? Uz mobilnu funkciju grupne vožnje1, komunicirajte u stvarnom vremenu i pratite gdje su vaši prijatelji izravno na zaslonu zūmo XT2. Group ride mobile omogućuje vam komunikaciju s vozačima u blizini pomoću unaprijed postavljenih poruka, glasovnih naredbi i lokacija na karti uživo. Napravite korak dalje s dodatkom radija za grupnu vožnju2 (prodaje se zasebno), gdje možete razgovarati sa svojim kolegama putem kacige ili slušalica (nisu uključene) tijekom vožnje. Razgovarajte o reagiranju u stvarnom vremenu.
  • Sažeci vožnje: Želite li ponovno proživjeti nedavno putovanje? Saznajte koliko ste brzo išli, ubrzanja i usporavanja, visine i druge statistike unutar aplikacije Tread. Kako? Kada stignete na odredište, vaš će uređaj automatski prikazati sve pojedinosti o vašoj vožnji — odnosno sažetak vožnje. Spremite svoj sažetak kako biste poboljšali svoju sljedeću avanturu i razmislite o tome da ga podijelite s prijateljem.

Podržavajuće funkcije:

Da vas prethodno navedene funkcije ne nadmaše, možete još više iskoristiti svoj motociklistički navigator uz strujanje glazbe, upozorenja i povezivost.

  • Glazba: Budite u zoni tijekom vožnje. Prenesite svoje omiljene pjesme s navigatora ili kompatibilnog pametnog telefona izravno na kacigu ili slušalice.
  • Upozorenja za vozače: Budite u tijeku s opasnostima na ruti. Od oštrih zavoja do promjena brzine i više, bit ćete obaviješteni o neočekivanim događajima unaprijed.
  • Povezivost: Ostanite povezani putem raznih funkcija, uključujući bežična ažuriranja, promet uživo i vremensku prognozu, kompatibilnost inReach satelitskog komunikatora3, BLUETOOTH povezivost, obavijesti o incidentima i više.

Planirajte svoju rutu

Vaša sljedeća ruta može se lako isplanirati na najnovijim zūmo uređajima putem vizualnog planera rute ili unutar aplikacije Tread na kompatibilnom pametnom telefonu. Baš kao što vaš život može biti lakši uz malo planiranja, tako može i vaša sljedeća vožnja.

1Praćenje putem Group Ride Mobile zahtijeva da aplikacija Tread radi na vašem i kompatibilnom pametnom telefonu svakog prijatelja s BLUETOOTH tehnologijom i aktivnom mobilnom vezom

2Grupno praćenje s dodatkom Group Ride Radio dostupno je samo vozačima koji koriste zūmo XT2 navigator i aplikaciju Tread. Priključak na napajanje vozila potreban je za grupno praćenje i funkciju mikrofona pritisni za razgovor. Uparite zūmo XT2 sa svojom kacigom ili slušalicama (nisu uključene) s omogućenom BLUETOOTH tehnologijom za komunikaciju bez upotrebe ruku. Zūmo XT2 uređaji također zahtijevaju Group Ride Radio Y-adapter kabel (prodaje se zasebno).

3Potrebna aktivna satelitska pretplata. Neke jurisdikcije reguliraju ili zabranjuju korištenje satelitskih komunikacijskih uređaja. Korisnik je dužan poznavati i pridržavati se svih važećih zakona u jurisdikcijama u kojima se uređaj namjerava koristiti.

Zumo XT2, Lifestyle Photography
Prethodni članakMercedes-AMG PureSpeed koncept
Sljedeći članakDucati Streetfighter V2