Završen Vespa World Days 2014

6

Mantova 15. lipnja 2014. – Vrijeme je za pozdrave i odlazak sa Vespa World Days skupa 2014. Ovo izdanje skupa u Mantovi dugo će se pamtiti kao najveći Vespa skup u povijesti. Parada Vespa vozila, duga 10 kilometara, koja je krenula iz Mantove i preko Lombardije nastavila do San Benedetta bila je dosad neviđena atrakcija. Procjenjuje se da je na paradi sudjelovalo približno 10.000 Vespi.

Mantova je doživjela četiri dana glazbe, zabave, prijateljstva i ljubavi prema Vespi uz entuzijaste, članove Vespa klubova koji su stigli iz cijele Europe (od Finske do Grčke) te nekim entuzijastima koji su stigli iz još udaljenijih zemalja kao što su Argentina, Brazil, Izrael, SAD, Jordan i Kuvajt. Sve povezuje ista strast za Vespom, strast koja ne poznaje granice i koja se proširila diljem svijeta uz 18 milijuna Vespi prodanih na svim kontinentima.

Aprilijini Superbike natjecatelji Marco Melandri i Sylvain Guintoli sudjelovali su na Vespa World Days skupu i družili se s Vespa entuzijastima na zabavi povodom otvorenja Motoplex salona u Mantovi. Riječ je o novom konceptnom salonu Piaggio Grupe posvećenom svim ljubiteljima dvokotača. Salon ove vrste predstavlja pogled u budućnost Piaggio Grupe te je posvećen njenim najvažnijim markama. Uz Vespu, tu su zastupljene Piaggio, Moto Guzzi i Aprilia marke.

01_Melandri_Guintoli_MOTOPLEX

Zabava se nakon toga preselila u Vespa selo gdje su se dodijelile nagrade. Vespa klub Pordenone osvojio je Vespa Trophy natjecanje u kojem su sa svojim putnim knjigama Vespa klubovi sudjelovali na putovanju prema Mantovi. Ovo putno natjecanje uključivalo je 25 država diljem svijeta. Cilj je bilo stići u Mantovu i pritom posjetiti najveći broj kontrolnih točki sa što većim brojem Vespi. Pordenone je osvojio prvo mjesto ispred Vespa kluba Cerignola i srpskog Vespa kluba naziva “We Ride Everywhere”.

Iz Hrvatske su organizirano putovala 32 ljubitelja Vespi a zadnji službeni čin ovog skupa bila je predaja organizacije sljedećeg skupa hrvatskom Vespa klubu koji će ugostiti Vespa World Days skup 2015. na dalmatinskoj obali u prelijepom Biogradu na moru.

1

2

3

4

Prethodni članakDiavel Biomechanoid by G. Pacella
Sljedeći članakGuzzi SP by Anvil