161. broj Moto Pulsa na kioscima

 

Novi broj Moto Pulsa donosi testove jednog (ali vrijednog) seta guma i devet motocikala. Najskuplji među njima je K 1600 GT, BMW-ova krstarica sa 6 cilindara, 2 kofera i jednom brzinom za hod unatrag, te cijenom koja započinje s 200 tisuća kuna. Na drugoj strani spektra je Kawasaki Versys-X 300, za tu zapreminu neočekivano uvjerljiv putni enduro vrijedan 45 tisuća kuna. Između te dvije krajnosti smjestio se usporedni test pristupačnih, svestranih i zabavnih motocikala avanturističke klase 700 (F 700 GS, Versys 650, V-Strom 650 i Tracer 700), a tu su i recenzije još uvijek toplih noviteta za 2017., tipa Aprilia Shiver 900, Triumph Thruxton 1200 R i Ducati Supersport (u onoj osnovnoj, a ne skupljoj S varijanti).

Konačno, tu je i taj ranije spomenut test ljepljivih Michelinovih sportsko-cestovnih guma Power RS, montiranih na Yamahu MT-09. Ako vas ništa od toga ne mami, možda bi trebali prolistati pozamašnu rubriku s novostima, sa tridesetak rano predstavljenih noviteta za 2018. godinu, od atraktivne Yamahe X-MAX 125 do iznenađujuće zločestih Harley-Davidsona.

Uz uobičajeni osvrt na MotoGP i Superbike, te završnicu MX GP prvenstva, sportska rubrika rezimira i već gotovo domaće prvenstvo u cestovnom motociklizmu. I povijest je u znaku sporta, u smislu da se bavi uzbudljivim životom nedavno tragično stradalog Angela Nieta, a od MotoGP-a se nije daleko odmaklo ni u rubrici posvećenoj tehnici, gdje se secira dramatično novi Ducatijev agregat od barem 210 KS, koji je inspiriran pobjedničkim Desmosedicijem GP, a namijenjen budućem Panigaleu V4. I već to je mnogo, ali dakako da nije sve što možete naći na 130 stranica Moto Pulsa.

 

Prethodni članakWSBK – Magny Cours 2017
Sljedeći članakVikend druženje s akcijskim Ducati demo modelima!