Alfa Romeo Tonale kasni s prezentacijom

Novi crossover tvrtke iz Milana očito ne može stići dovoljno brzo kako bi popravio krvnu sliku prodaje Alfe u kojoj se bore kako bi se barem približili ostvarenju tržišnih planova s jedina dva modela koja trenutno nude – Giuliom i Stelviom

Kompakni model sportske marke iz Milana se doživljava kao spasitelj, no nažalost, prema novom izvješću, njegovo lansiranje će se odgoditi, SUV koji će se u paleti Alfe smjestiti ispod Stelvija, predstavljen je konceptom još prije dvije godine na ženevskom autosalonu, a očekivalo se da će u Alfine prodajne salone u Europi stići u studenom ove godine. Čini se da to ipak neće biti slučaj, jer Automotive News izvještava kako novi izvršni direktor tvrtke Jean-Philippe Imparato želi bolje performanse od sustava PHEV koji su planirali ugraditi. Imparato je preuzeo kormilo u Alfi nakon spajanja FCA i PSA, a Tonale je navodno prvi put vidio tek u siječnju ove godine.

Odlična stvar za Alfu je to kako je Imparato najmanje u svom uredu, već uvijek aktivno sudjeluje u stvaranju i razvoju novih modela. Prema bliskom izvoru upoznatom s temom, osobno je zahtijevao bolje performanse od plug-in hibridnog pogonskog sklopa vozila, što će dovesti do nekih modifikacija i sukladno tome kašnjenju početka serijske proizvodnje. Izvori iz tvrtki dobavljača rekli su kako će prilagodbe odgoditi lansiranje Tonalea za otprilike tri mjeseca. Novi Alfin crossover temeljit će se na postojećoj platformi Jeep Compassa. Lani osvježena verzija tog modela dobila je priključni hibridni pogonski sklop, dostupan u dvije verzije – sa 142 kW/190 KS i 179 kW/240 KS.

Sustav koristi 1,3-litreni benzinski turbo motor podržan električnim motorom od 45 kW/kW na stražnjoj osovini. Električni domet procjenjuje se na 49 kilometara s jednim punjenjem baterije od 11,4 kWh. Budući da je bio šef Peugeota prije nego što je prešao u Alfu, Imparato zna da kompaktni SUV može ponuditi još bolje performanse, pogotovo onaj sa sportskim pedigreom poput Alfe. Model 3008 PHEV francuske marke kombinira veći 1,6-litreni motor i dva elektromotora za kombiniranu snagu od 224 kW/300 KS. Taj SUV također ima nešto veći paket baterija od 13,2 kWh za 59 km dosega u električnom načinu rada.

Prethodni članakKTM 1290 Super Duke RR
Sljedeći članakPočele su isporuke novog Piaggio Beverlyja