Motori i oprema Oprema — 06 siječnja 2015 -

Alpinestars_Suit_Motegi2014_11

Alpinestars, odnosno nekadašnjeg originalnog talijanskog naziva Stella Alpina, najstariji je talijanski proizvođač zaštitne moto opreme a o značaju jedne takve tvrtke kroz godine moto sporta gotovo da nije ni potrebno previše trošiti riječi jer danas nema niti jednog svjetskog natjecanja u kojem Alpinestars ne igra bitnu ulogu. Nama su konkretno interesantna moto natjecanja ali moramo spomenuti i njihov angažman u automobilističkim natjecanjima poput Formule 1, NASCAR-a te biciklističku i surf opremu.

Alpinestars_Suit_Motegi2014_2

Alpinestars je tvrtka osnovana davne 1963. godine s proizvodnim programom koji se u samom početku sastojao od planinarske i ski obuće, no vrlo brzo je krenula i proizvodnja motocross a nedugo iza toga i cestovnih čizama. Nakon što se s vremenom dokazao kao izuzetno kvalitetan i inovativan  brand, krajem 80-tih godina pojavila se ideja da zaokruže prodajni asortiman te su u njega uvrstili kombinezone, jakne, rukavice, protektore… Ideja se pokazala izuzetno uspješnom te je danas Alpinestars u samom vrhu ponude. Dokazuje to i lista vozača s kojima su surađivali odnosno dalje surađuju a na kojoj se nalaze zvijezde poput Doohana, Corsera, Lorenza, Pedrose, Marqueza, Robertsa, Chece, Mamole, McGuinessa… i mnogih drugih poznatih svjetskih imena.

Alpinestars_Suit_Atem2014_Red8

Ovdje ćemo predstaviti samo nekoliko modela dok cijelu kolekciju s najnovijim modlima možete pogledati na stranicama TSC Laba, http://www.motocenterlaba.com/ uz poseban popust posjetiteljima portala motori.hr za koji se možete javiti na mail [email protected]

U samom vrhu ponude uvijek su trkaći kožni kombinezoni koji nude maksimalnu mobilnost te vrhunsku zaštitu od udaraca i struganja po podlozi. U primjeru Alpinestars GP TECH jednodjelnih kombinezona od najkvalitetnije klokanove kože, glavni “manekeni” koji su ga testirali bili su Marquez, Pedrosa i Lorenzo. Ugrađeni štitnici izvana i iznutra minimaliziraju ozlijede dok su pojačani šavovi  kako ne bi došlo do paranja prilikom pada.

4

 

Dvodjelni kombinezoni ugodniji su za duže nošenje i manevriranje u pauzama vožnje a u širokoj Alpinestars kolekciji možemo izdvojiti ženski kombinezon STELLA MOTEGI. Poput ostalih modela i Stella je “race derived” sa svim štitnicima i vrhunskom kožom ali i većom razinom komfora.

8

 

Alpinestars kožne jakne svojevrsni su derivat trkaćih kombinezona. Vrhunska koža, integrirani štitnici, prozračna unutrašnjosti i poseban “second skin” kroj koji savršeno naliježe uz tijelo glavne su karkateristike modela GP TECH. Robusna a istovremeno i mekana jakna vrlo je komotna i ugodna za nošenje dok je visoki faktor sigurnosti neupitan.

6

 

 

Iz kolekcije za putnike i one koji se tako osjećaju, izdvajamo touring set BOGOTA čije su hlače i jakna napravljeni od mateijala otpornog na struganje te opremljeni posebnom Alpinestars Drystar vodonepropusnom membranom, inovativnim sistemom ventilacije i integriranim protektorima laktova i ramena.

2 1

 

Po pitanju zaštitne obuće teško je izdvojiti pojedini artikl s obzirom da su svi segmenti detaljno pokriveni, od svakodnevne vožnje do vrhunskih trkaćih cestovnih i offroad čizama. S-MX 6 Goretex su vodonepropusne i ventilirajuće čizme, anatomski oblikovane, koje su dovoljno sigurne za upotrebu na stazi i komotne za putovanja s obzirom da sadrže sve najnovije tehnološke inovacije po pitanju sigurnosti i komfora. Za razliku od S-MX 6 čizama, za toplije dane Alpinestars nudi FASTER Vented, cipele agresivnog dizajna, popularno zvane “moto tenisice”. Vrlo su lagane, izrađene od mikrofibre s prozračnom mesh unutrašnjošću što će i za vrućih dana omogućiti ugodnu vožnju uz najveću moguću sigurnost u slučaju pada.

3 7

 

 

 

 

Share

Povezane novosti

Yamaha TMAX 560

Yamaha TMAX 560

26 srpnja, 2020
Piaggio Medley 2020

Piaggio Medley 2020

20 lipnja, 2020
Moto Guzzi V85 TT Travel

Moto Guzzi V85 TT Travel

19 lipnja, 2020
Yamaha Ténére 700

Yamaha Ténére 700

16 lipnja, 2020
Vespa GTS 300 HPE

Vespa GTS 300 HPE

11 lipnja, 2020

About Author

mate