Alpinestars oprema

Alpinestars_Suit_Motegi2014_11

Alpinestars, odnosno nekadašnjeg originalnog talijanskog naziva Stella Alpina, najstariji je talijanski proizvođač zaštitne moto opreme a o značaju jedne takve tvrtke kroz godine moto sporta gotovo da nije ni potrebno previše trošiti riječi jer danas nema niti jednog svjetskog natjecanja u kojem Alpinestars ne igra bitnu ulogu. Nama su konkretno interesantna moto natjecanja ali moramo spomenuti i njihov angažman u automobilističkim natjecanjima poput Formule 1, NASCAR-a te biciklističku i surf opremu.

Alpinestars_Suit_Motegi2014_2

Alpinestars je tvrtka osnovana davne 1963. godine s proizvodnim programom koji se u samom početku sastojao od planinarske i ski obuće, no vrlo brzo je krenula i proizvodnja motocross a nedugo iza toga i cestovnih čizama. Nakon što se s vremenom dokazao kao izuzetno kvalitetan i inovativan  brand, krajem 80-tih godina pojavila se ideja da zaokruže prodajni asortiman te su u njega uvrstili kombinezone, jakne, rukavice, protektore… Ideja se pokazala izuzetno uspješnom te je danas Alpinestars u samom vrhu ponude. Dokazuje to i lista vozača s kojima su surađivali odnosno dalje surađuju a na kojoj se nalaze zvijezde poput Doohana, Corsera, Lorenza, Pedrose, Marqueza, Robertsa, Chece, Mamole, McGuinessa… i mnogih drugih poznatih svjetskih imena.

Alpinestars_Suit_Atem2014_Red8

Ovdje ćemo predstaviti samo nekoliko modela dok cijelu kolekciju s najnovijim modlima možete pogledati na stranicama TSC Laba, http://www.motocenterlaba.com/ uz poseban popust posjetiteljima portala motori.hr za koji se možete javiti na mail [email protected]

U samom vrhu ponude uvijek su trkaći kožni kombinezoni koji nude maksimalnu mobilnost te vrhunsku zaštitu od udaraca i struganja po podlozi. U primjeru Alpinestars GP TECH jednodjelnih kombinezona od najkvalitetnije klokanove kože, glavni “manekeni” koji su ga testirali bili su Marquez, Pedrosa i Lorenzo. Ugrađeni štitnici izvana i iznutra minimaliziraju ozlijede dok su pojačani šavovi  kako ne bi došlo do paranja prilikom pada.

4

 

Dvodjelni kombinezoni ugodniji su za duže nošenje i manevriranje u pauzama vožnje a u širokoj Alpinestars kolekciji možemo izdvojiti ženski kombinezon STELLA MOTEGI. Poput ostalih modela i Stella je “race derived” sa svim štitnicima i vrhunskom kožom ali i većom razinom komfora.

8

 

Alpinestars kožne jakne svojevrsni su derivat trkaćih kombinezona. Vrhunska koža, integrirani štitnici, prozračna unutrašnjosti i poseban “second skin” kroj koji savršeno naliježe uz tijelo glavne su karkateristike modela GP TECH. Robusna a istovremeno i mekana jakna vrlo je komotna i ugodna za nošenje dok je visoki faktor sigurnosti neupitan.

6

 

 

Iz kolekcije za putnike i one koji se tako osjećaju, izdvajamo touring set BOGOTA čije su hlače i jakna napravljeni od mateijala otpornog na struganje te opremljeni posebnom Alpinestars Drystar vodonepropusnom membranom, inovativnim sistemom ventilacije i integriranim protektorima laktova i ramena.

2 1

 

Po pitanju zaštitne obuće teško je izdvojiti pojedini artikl s obzirom da su svi segmenti detaljno pokriveni, od svakodnevne vožnje do vrhunskih trkaćih cestovnih i offroad čizama. S-MX 6 Goretex su vodonepropusne i ventilirajuće čizme, anatomski oblikovane, koje su dovoljno sigurne za upotrebu na stazi i komotne za putovanja s obzirom da sadrže sve najnovije tehnološke inovacije po pitanju sigurnosti i komfora. Za razliku od S-MX 6 čizama, za toplije dane Alpinestars nudi FASTER Vented, cipele agresivnog dizajna, popularno zvane “moto tenisice”. Vrlo su lagane, izrađene od mikrofibre s prozračnom mesh unutrašnjošću što će i za vrućih dana omogućiti ugodnu vožnju uz najveću moguću sigurnost u slučaju pada.

3 7

 

 

 

 

Prethodni članakMoto Puls katalog 2015 u prodaji!
Sljedeći članakKymco People One DD 125