Aprilia i Savadori osvojili WSSTK 1000

1.ApriliaSSTK_Savadori

Zadnja utrka natjecanja Superstock 1000 FIM Cup donijela je Apriliji i Lorenzu Savadoriju zasluženu titulu prvaka, nakon četiri pobjede i još tri podija u ukupno osam prvenstvenih rundi. Vozač tima Nuova M2 pokazao je hladnu glavu i odličnu kontrolu izbjegavajući nepotrebne rizike na varljivoj stazi i proglašen je prvakom s 22 boda prednosti pred najbližim suparnikom.

Zahvaljujući dijelom i drugom mjestu Kevina Calia, Aprilia je također dominantna među proizvođačima te je osvojila titulu sa 176 bodova, 34 više od BMW-a, 39 od Ducatija, 64 od Yamahe i 118 više od Kawasakija.

3.ApriliaSSTK_Savadori

Lorenzo Savadori: “Danas sam bio isključivo fokusiran na cilj. Moja strategija bila je pokušati startati dobro i ići brzo u prvim krugovima. Sredinom utrke odlučili smo da se mogu zadovoljiti i nižom pozicijom, daleko od borbe za pobjedu. Nije mi bilo stalo do pobjede iako mi je tempo dopuštao borbu za prvo mjesto. Zaista sam uzbuđen zbog ovog rezultata kojim sam se odužio timu, Aprilia Racingu, cijeloj mojoj ekipi, sponzorima i mobilnoj klinici na njihovom velikom trudu. Želim im svima iskreno zahvaliti. Zaista sam zahvalan svim ljudima koji su bili uz mene ovu vrlo važnu sezonu.”

Kevin Calia: “Ovo je bila stvarno zabavna utrka, osobito kad sam pretekao Raffaelea u zadnjem zavoju. Čak sam išao po pasici. Bilo je zabavno i malo riskantno, ali to mi je bila posljednja prilika i htio sam pokušati pa što bude. Jako sam sretan sa završetkom sezone koja je bila sve bolja i bolja po pitanju rezultata. Sljedeće godine, nadam se da ću ostati ovdje s Aprilijom i timom Nuova M2 Racing. Želim zahvaliti Nuova M2 Racingu, Aprilia Racingu, sponzorima i svim prijateljima koji me prate kod kuće.”

Alessandro Andreozzi upisao je izvrstan nastup. Svojim tempom uspio je zaustaviti Tamburinijev povratak na nekoliko krugova i tako pomogao timskom kolegi Savadoriju.

Alessandro Andreozzi: “Nisam baš sjajno počeo, ali srećom uspio sam uhvatiti dobar tempo. Na samom kraju utrke imao sam mali problem s rukom i nisam uspio ostati ispred Masseija i Tamburinija iako sam im odolijevao dugo vremena. Tim je stvarno napravio odličan posao. Idući tjedan pokušat ćemo osvojiti titulu u talijanskom Superbike-u. Drugi sam iza Pirra i neću se predati bez borbe. Želim zahvaliti svom timu, Aprilia Racingu i sponzorima koji mi pomažu.”

2.ApriliaSSTK_Savadori

Prethodni članakWSBK – Magny Cours 2015
Sljedeći članakYamahin bombončić za Amere