Aprilia multimedijska platforma za CapoNord 1200

Aprilia Caponord tehnološki je najnapredniji motocikl u klasi te uz brojne tehnološke inovacije kao što je aDD sustav elektronske kontrole ovjesa predstavlja i Aprilia multimedijsku platformu. Radi se o inovativnoj aplikaciji koja zaokružuje ponudu dodatne opreme za motocikl Aprilia Caponord. Aplikacija uspostavlja bežičnu vezu između motocikla i iPhone uređaja pretvarajući ga u sofisticirano putno računalo.

Putem iPhone zaslona na dodir upravljate sučeljem na kojem možete birati velik broj parametara. Brzinomjer, mjerač okretaja, isporuka snage i okretnog momenta, trenutna i prosječna potrošnja goriva, preporučeni stupanj prijenosa, uzdužno ubrzanje i prošireno putno računalo. To su samo neke od dostupnih funkcija. Dva različita stila prikaza instrumentne ploče (analogni i digitalni) mogu se odabrati u svakom trenutku prema vašim željama. Treptanje virtualne instrumentne ploče aMP sučelja označava intervenciju Aprilia Traction Control (aTC) sustava, a možete podesiti i paljenje lampice pri okretajima motora u kojima želite prebacivati u viši stupanj prijenosa. Paljenje lampice za izmjenu stupnja prijenosa može se deaktivirati ili postaviti u automatski mod. U tom modu izračun preporučenog maksimalnog broja okretaja bazira se na temperaturi rashladne tekućine. S aMP sustavom možete spremiti sve podatke o putovanju kako bi ih kasnije mogli pregledavati na vašem računalu. Analizu vašeg putovanja i načina vožnje olakšat će vam brojni parametri koje aplikacija prikupi od motocikla tijekom vožnje.

Aprilia Multimedia Platform ili aMP, pruža niz funkcija koje povećavaju sigurnost u vožnji. Ako je razina goriva u spremniku niska, sustav pomoću aplikacije za navigaciju automatski potraži najbliže benzinske postaje i navodi vas na put do benzinske postaje koju ste odabrali na karti navigacijske aplika. aMP automatski sprema zadnju poziciju motocikla prije zaustavljanja pogonskog agregata te vas navodi do motocikla ukoliko ste zaboravili gdje ste ga parkirali.

Uz uzajamno korištenje žiroskopa i signala koje šalje motocikl, vaš iPhone/iPod uređaj postaje izvanredni pokazivač kuta nagiba zahvaljujući algoritmima koji su proizašli iz aplikacija Aprilia SBK Racing odjela. (dostupno od iPhone i iPod Touch 4 generacije).

Za sve informacije o Apriliji Caponord i i tehnologiji koja ga čini najnaprednijim motociklom u klasi posjetite croatia.aprilia.com

AMP

AMP_1

AMP_3

AMP_4

AMP_5

Prethodni članakSBK – Imola 2014
Sljedeći članakXJR1300 Yard Built