Aprilia Tuono V4 i V4 Factory 2021

Tuono V4 za novu sezonu dolazi redizajniran, uz primjetne detalje preuzete sa Tuona 660 koji je tek nedavno stigao u prodajne salone. Možda je i to razlog što su se tek sada pojavile nove fotografije premda je model bio šturo najavljen već prije nekog vremena. Atraktivni LED svjetlosni sklop s osvjetljenjem unutarnjeg dijela zavoja smješten je dvoslojne plastične oplate na kojima se sada nalaze i, danas gotovo neizbježna, bočna aerodinamična krilca. Vjetrobran je na novom modelu osjetno veći a udobnosti sada još više pridonosi više postavljeni upravljač. Po pitanju udobnosti posebno je uzet u obzir suvozač za kojeg je predviđeno prostranije sjedalo, niže postavljeni oslonci za noge te rukohvat pozamašnih dimenzija. Navedeno se ne može reći i za prestižniju Factory izvedbu koja i dalje brani sportsko srce ovog nakeda tako da je zatamnjeni vjetrobran minimalan, kao i sjedalo suvozača, dok je rukohvat proglašen viškom.

Performanse na identičnom agregatu zapremine od 1.077 ccm ostaju također nepromjenjene tako da je deklarirana snaga i dalje 175 KS no cijeli agregat je morao proći adaptaciju na Euro5 norme. Ovjes je na Tuonu V4 Sachsov a na Factoryju poluaktivni Ohlinsov. Ono što dijele obje izvedbe je nova stražnja vilica kao i poboljšana APRC elektronska pomagala.

Tuono V4 dolazi u dvije kombinacije boja, sivo-crnoj i bijelo-crnoj dok je Factory kao i uvijek dostupan samo u agresivnoj crveno-crnoj izvedbi. Cijena osnovnog modela je 139.690 kn a za prestižni Factory potrebno je izdvojiti 158.590 kn.

Prethodni članakMaserati Levante Hybrid
Sljedeći članakIdu li i gume na listu čekanja?