Aprilia u 2016 samo u MotoGP-u

 

albesiano

Uoči utrke u Jerezu, stižu vijesti iz Noalea koje neće previše obradovati ljubitelje Aprilije. U razgovorima koje je vodio s novinarima ovih dana, Romano Albesiano, šef Aprilijinog trkaćeg odjela, potvrdio je da Aprilia slijedeće godine neće nastupati u WSBK s tvorničkim timom.

Razlozi za ovakvu odluku zapravo su i logični jer je već poznato da Aprilija sve svoje kapacitete usmerava ka razvoju MotoGP motocikla u kojem vide svoju budućnost. Iako je je bilo planirano da se u MotoGP cirkus uključe u 2016, donešena je odluka da se to napravi godinu dana ranije. Neki poseban uspjeh nije bio planiran ali rezultati zasigurno nisu opravdali niti minimalna očekivanja. Bautista je tu i tamo odvozio vrijeme da uđe među prvih 15 ali Melandri od kojeg se puno više očekivalo bio je uvjerljivo zadnji. Obostrano gomilanje frustracija dovelo je do odluke da se Aprilija i Melandri raziđu prije ugovorom definiranog termina a na njegovo mjesto došao je Stefan Bradl.

Albesiano je izjavio da će Aprilija i dalje ostati otvorena za suradnju sa satelitskim timovima tako da ćemo je vrlo vjerojatno i slijedeće sezone gledati na gridu. S ovogodišnjim, nazovimo polu-tvorničkim timom Red Devils za kojeg voze Haslam i Torres, suradnja neće biti nastavljena. Isto tako, angažman u Supestock 1000 zahtjevao je dodatne napore tako da je Aprilia bila izložena na tri strane. To se sada mjenja, Aprilija sve svoje snage usmjerava samo na MotoGP.

aprilia-red-devils-sbk-2015

Prethodni članakHonda CRF1000L Africa Twin 2016
Sljedeći članakWSBK – Jerez 2015