Honda CRF1000L Africa Twin 2016

431566_5769_big_africa_twin_hp

Do kraja godine, kada će se moći konačno vidjeti u salonima, završava dvadesetogodišnja trakavica oko predstavljanja nove Honde Africa Twin. Nećemo pogriješiti ako je nazovemo legendarnim modelom s obzirom na bogatu prošlost i popularnost koju je stekla diljem svijeta.

Hoće li nova Africa, službenog naziva CRF1000L slijediti put svog prethodnika? Gotovo sigurno da neće, ne zato što bi u nečemu mogla biti inferiorna, jednostavno su došla druga vremena, navike i percepcija kupaca. Isto tako, nema ni traga sumnji da će novi Hondin model zaostajati za konkurencijom. CRF1000 dolazi u tri verzije, standard, ABS i DCT-ABS a u ponudi su četiri boje: atraktivne Dakar Rally iHRC Tricolour, te konzervativnije srebrna i crna.

Kratki opsi bi izgledao ovako: okvir je od čeličnih cijevi, u njemu je spremljen dvocilindrični agregat zapremine 998 ccm i 95 KS/90 Nm, mjenjač je šestostupanjski, anti hopping u seriji, LED svjetla, prednja Showa vilica , straga  monoamortizer, kočnice radijalne četveroklipne Nissinove…

Kotači su standardnih veličina za veliki enduro, sprijeda 21″, straga 18″, dok se sjedalo može regulirati po visini u rasponu od 85 do 87 mm. Spremnik goriva zapremine je 18,8 litara što bi trebalo osigurati autonomiju od okvirnih 400 km. Težina motocikla sa svim tekućinama i punim spremnikom iznosi 228 kg u standardnoj izvedbi, u verziji s ABS-om 232 kg odnosno 242 kg u DCT-ABS verziji.

DCT (Dual Clutch Transmission) verzija u seriji dolazi sa sekvencionalnim mjenjačem i duplim kvačilom treće generacije a omogućuje odabir manualnog mjenjača na upravljaču, kao i dva modaliteta rada automatskog mjenjača, ovisno o terenu i načinu vožnje. Trostupanjski je i traction control, naziva HSTC (Honda Selectable Torque Control), posebno razvijen za sve tipove podloge, uključujući i off road. ABS i HSTC moguće je isključiti.

?????????????????????????

???????????????????????????????

?????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Prethodni članakMotoGP – Phillip Island 2015
Sljedeći članakAprilia u 2016 samo u MotoGP-u