BMW M4 CS

Ponovno je Pag bio kulisa prillikom snimanja materijala za prezentaciju nekog novog prestižnog modela. Ovaj put radilo se u novom BMW M4 CS koji, s obzirom da se ipak radi o sportski orijentiranom automobilu, uz naš atraktivni otok, drugi dio odradio snimanja odradio je na Grobniku.

BMW M4 CS pozicionira se između modela M4 Competition i limitiranog M4 CSL. Kao i prethodnici, nudi udobnost i funkcionalnost u svakodnevnoj upotrebi ali vikend bi trebao biti rezerviran za trkaću stazu gdje na vidjelo dolaze svi njegovi potencijali. Novi CS raspolaže sa 550 KS odnosno 20 više od verzije M4 Competition, koji se oslobađaju pri 6.250 okretaja dok je najveći okretni moment od 650 Nm na raspolaganju u rasponu od 2750/min do 5950/min. Mjenjač je automatski s osam stupnjeva prijenosa. Uz dodatnu optimizaciju težine dobrim dijelom i zbog brojnih komponenta izrađenih od polimera ojačanih ugljičnim vlaknima (CFRP), te krova, poklopca motora, prednjeg razdjelnika, usisnika zraka, vanjske kape zrcala, stražnjeg difuzora i spojlera koji su izrađeni od karbona. Sve to zajedno omogućuje ubrzanje do 100 km/h za 3,4 sekunde a do 200 km/h stiže za 11,1 sekundu. Međuubrzanje od 80 do 120 km/h traje samo 2,6 sekundi u četvrtom stupnju prijenosa. Najveća brzina, elektronički regulirana, iznosi 302 km/h.

Automobil je opremljen inteligentnim pogonom na sve kotače, sportskim ovjesom, novim i lakšim naplatcima, titanskim ispušnim sustavom a od ostalih brojnih poboljšanja možemo izdvojiti elektronički upravljane amortizere, jače kočnice te “M-Dynamic-Mode”. Standardna oprema M4 CS modela izdvaja se od standardnih M4 modela “M-Compound kočioni sustavom” dostupnim s crveno ili crno obojenim kočionim čeljustima, a tu su i 19-inčni naplaci na prednjoj osovini i 20-inčni na stražnjoj u zlatnoj, brončanoj mat ili mat crnoj boji s gumama Michelin Pilot Sport Cup 2 u 275/35 ZR19 – 285/30 ZR20.

Unutrašnjost je sklop modernih materijala, kombinacija alkantare, kože i karbona u vrhunskom dizajnu ali i dalje prepoznatljivom za bavarskog proizvođača.

Prethodni članakMotoGP – Le Mans 2024
Sljedeći članakHP Corse ispušni sustavi u Hrvatskoj