Brabus 1300 R

Suradnja auto i moto svijeta, pogotovo u top segmentima, nije više rijetkost što dokazuje i novi primjer Brabusa i KTM-a. U čast 1977. godini kada je Brabus počeo s radom, biti će proizvedeno 77 primjeraka posebnog motocikla nazvanog 1300 R, baziranog na modelu 1290 Super Duke Evo. KTM se tako pojavio na proizvodnoj traci Brabusa čiji su dizajneri dobili otvorene ruke pokazati kako vide motocikl koji je već i u serijskoj izvedbi podijelio moto publiku.

Ono oko čega će se svi složiti i što se ne može poreći, divlji je agregat. Iako je Brabus poznat kao kuća koja se bavi preradom supersnažnih Mercedesovih automobila, vjerojatno je to i razlog zašto je i u Brabusovoj izvedbi ostao nepromijenjene snage od 180 KS i 140Nm. Da je dizajn ovdje u prvom planu dokaz je i težina koja je narasla za 5 kilograma u odnosu na serijski model. Ovjes je također poluaktivni WP, identičan serijskom modelu, kao i nepromijenjena elektronika.

Pri pogledu na 1300 R, oko prvo zastaje na novim kovanim naplatcima s devet krakova i ispuhu sa završetkom u dvije cijevi koje predstavljaju interesantnu poziciju za označavanje naziva modela. Brabusov motocikl dolazi u dvije varijante boja, crvenoj i crnoj. Zanimljiv je podatak da ovo neće biti jedinstvena limitirana serija već je ideja i u slijedećim godinama nastaviti proizvodnju po 77 primjeraka godišnje. Cijena od 40.000 EUR možda zvuči prenapuhnuto ali uzimajući u obzir Brabusovu klijentelu, nije isključeno da će se motocikl dijeliti poput privjeska uz kupljeni automobil.

Prethodni članakZanimljive činjenice o aktualnom MotoGP prvaku
Sljedeći članakZX-7R 1992, nov, još u kutiji!